Orange va căuta alianţe în Europa – ministrul Economiei din Franţa

Franţa va încuraja consolidarea companiilor de telefonie pe piaţa internă, iar Orange SA, cel mai mare grup de telecomunicaţii al ţării, va căuta alianţe în Europa, a afirmat ministrul Economiei, Arnaud Montebourg, în Comisia economică a Adunării Naţionale, transmite Bloomberg.
Economica.net - joi, 10 apr. 2014, 08:58
Orange va căuta alianţe în Europa - ministrul Economiei din Franţa

‘Consolidarea este o necesitate în Franţa şi în Europa şi vom lucra în mod activ pentru a încuraja acest proces’, a declarat ministrul Economiei în timpul unei discuţii referitoare la vânzarea operatorului de telecomunicaţii SFR, deţinut de Vivendi, către compania Altice SA.

În 5 aprilie, Vivendi a acceptat să vândă al doilea operator de telefonie mobilă din Franţa, SFR, către Altice, compania holding a miliardarului franco-israelian Patrick Drahi, într-o tranzacţie estimată la peste 17 miliarde de euro, respingând oferta îmbunătăţită a firmei Bouygues SA, ofertă susţinută de Guvernul francez.

Montebourg susţine că tranzacţia pune sub semnul întrebării viitorul operatorilor de telecomunicaţii Bouygues şi Iliad SA. O fuziune între cele două nu este analizată acum, susţine oficialul francez.

De asemenea, ministrul Economiei a explicat că Franţa cere companiilor de telecomunicaţii să se consolideze dincolo de frontierele ţării. Companiei Orange, unde statul deţine 27% din acţiuni, i s-a cerut să profite de alianţele sale din Europa pentru a se consolida în afara Franţei.

Directorul general al Orange, Stephane Richard, a declarat în mod repetat că sectorul telecomunicaţiilor din Europa are nevoie de consolidare, idee susţinută şi de Rene Obermann, şeful Deutsche Telekom AG, cel mai mare operator european de telecomunicaţii.

Orange, prezent şi pe piaţa din România, a anunţat miercuri că a finalizat vânzarea diviziei din Republica Dominicană către compania Altice.

În luna noiembrie a anului trecut, Orange a decis să-şi vândă această divizie pentru 1,4 miliarde de dolari, în cadrul strategiei sale destinată reducerii datoriilor şi concentrării pe pieţele cheie.

Orange Dominicana SA a fost înfiinţată în anul 2000 şi, în prezent, are 3,4 milioane utilizatori, în 2012 înregistrând vânzări de 581 milioane de dolari. Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, a scos la vânzare această divizie în 2013 şi a primit mai multe oferte.

Altice deţine mai multe companii furnizoare de servicii de cablu, telefonie mobilă şi internet în ţări precum Israel, Belgia, Portugalia, Elveţia şi regiunea Oceanului Indian. Principalul său acţionar este operatorul francez de cablu Numericable SAS.

La 31 decembrie 2013, Orange avea 10.436.000 de clienţi fiind lider al pieţei de telecomunicaţii din România. Veniturile înregistrate de Orange România în 2013 s-au cifrat la 934 de milioane de euro, în creştere cu 1,8% faţă de veniturile înregistrate în 2012, pe bază comparabilă.

Te-ar mai putea interesa și
Dr. Valentin Filip: „Superpolitik, o carte despre ordonarea, dezordonarea sau reordonarea lumii”
Dr. Valentin Filip: „Superpolitik, o carte despre ordonarea, dezordonarea sau reordonarea lumii”
Cartea „Superpolitik – Superpolitica: Triumf și eșec strategic – conducători, mari ambiții de putere și logica legitimității în ordinea statelor și în relațiile internaționale”,......
Bătaie între 20 de muncitori români și albanezi pe șantierul stadionului Camp Nou al echipei FC Barcelona. Șase dintre ei au ajuns la spital
Bătaie între 20 de muncitori români și albanezi pe șantierul stadionului Camp Nou al echipei FC Barcelona. Șase dintre ...
În cursul zilei de vineri, aproximativ 20 de bărbați s-au bătut pe șantierul stadionului din Barcelona, iar șase dintre ...
Prima anvelopă de iarnă din lume. Nouă decenii de la Nokian Kelirengas
Prima anvelopă de iarnă din lume. Nouă decenii de la Nokian Kelirengas
Nokian Tyres evocă trecerea a 90 de ani de la debutul primei anvelope de iarnă din lume. Kelirengas și Hakkapeliitta, ...
Ciucă: Ratingul acordat României de S&P lobal reprezintă o dovadă a stabilităţii economice la care contribuie în mod direct toţi cetăţenii şi companiile care sunt buni platnici
Ciucă: Ratingul acordat României de S&P lobal reprezintă o dovadă a stabilităţii economice la care contribuie ...
Ratingul de ţară al acordat României de agenția S&P lobal, de BBB-/A3, este "o dovadă a stabilităţii economice la ...