Orange va fi „dealer” de pachete de programe TV pentru Telekom

Compania de comunicaţii Orange va putea încheia contracte cu clienţii săi pentru vânzarea de pachete de programe TV ale cablistului Telekom Romania Communications (TKR), potrivit unei notificări TKR, de care CNA a luat act, în cadrul şedinţei publice de marţi, 10 mai, potrivit Mediafax.
Economica.net - mar, 10 mai 2016, 19:34
Orange va fi

La şedinţă a fost prezentă o delegaţie din partea companiei de comunicaţii Telekom România (TKR). Directorul de stategie al Telekom a amintit Consiliului că în luna septembrie a anului trecut TKR a anunţat că va colabora cu nişte „terţi” şi conform promisiunii făcute atunci, dar şi „în numele transparenţei”, au clarificat acum numele unui „terţ”, potrivit Mediafax.

Într-o adresă trimisă către Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) în 14 septembrie 2015, Telekom solicita un punct de vedere privind intenţia compaiei de a acorda acces la reţele proprii CATV şi DVB-C (reţelele de comunicaţii electronice, n.r.) şi altor operatori de servicii de telecomunicaţii, numiţi „Operatori Terţi”, cu scopul creşterii ratei de utilizare.

Compania a amintit Consiliului că, potrivit extrasului din şedinţa CNA din 22 septembrie 2015 (care poate fi accesat de pe site-ul CNA, n.r.), „Consiliul a luat la cunoştinţă intenţiile Telekom”.

În cadrul şedinţei de marţi, 10 mai, s-a discutat faptul că în documentele depuse, Telekom a făcut o menţiunea specială pentru a explica faptul că Orange nu are nevoie de aviz de retransmisie, fiindcă doar va încheia contractele, responsabilitatea privind retransmisia televiziunilor rămânând Telekom – „În conformitate cu adresa Telekom Romania Communications (TKR) din 14 septembrie 2015 şi în baza autorizaţiei de retransmitere, TKR va retransmite serviciile de programe inclusiv către abonaţii care vor încheia contracte tripartite cu TKR şi Orange România SA. Conform aceleiaşi adrese, TKR este şi va rămâne singura entitate responsabilă, atât cu operarea infrastructurii tehnice, cât şi cu retransmisia serviciilor de programe”.

Potrivit afirmaţiilor CNA făcute în şedinţă, Orange va fi un „operator economic”.

Având în vedere că anumiţi membri nu au înţeles iniţial exact care este situaţia şi faptul că Orange nu are nevoie de aviz, Lorand Turos a explicat că Orange va fi „un fel de retailer”, iar Valentin Jucan a menţionat termenul de „dealer”.

De asemenea, Valentin Jucan a explicat pentru presă că „Orange va funcţiona în acest parteneriat ca un fel de retailer, ca un fel de distribuitor”, oferind un exemplu: „ei în magazine (Orange, n.r.), atunci când, de exemplu, mergeţi să faceţi un abonament, vă întreabă dacă nu doriţi să faceţi un abonament şi la Telekom, fără ca serviciul Orange să includă în pachetul de telefonie sau de abonament de internet servicii de la Telekom”.

Astfel, Orange, în calitate de „Operator Terţ” va avea acces la reţele de cablu ale Telekom, dar fără a primi vreun drept privind retransmisia programelor TV.

Orange va avea responsabilitatea facturării serviciilor, asigurarea relaţiei cu clienţii, termenele de remediere a deanjamentelor serviciilor TV, Telekom fiind responsabil pentru supunerea spre aprobarea CNA a grilelor de programe ale „Operatorilor Terţi” cu specificarea, în fiecare caz în parte, a indentităţii acestora care vor fi parte la contractul tripartit cu abonaţii.

Te-ar mai putea interesa și
Avertismentul Fitch, uvertura unui coșmar al finanțării, probabilitatea unui acord cu FMI crește
Avertismentul Fitch, uvertura unui coșmar al finanțării, probabilitatea unui acord cu FMI crește
Am văzut spicuiri din așa-zisul program de guvernare. Nimic de acolo nu este notabil, convingător, în contextul dezastrului bugetar....
Vânzările Dacia în Europa au depășit 500.000 de unități în primele 11 luni din 2024
Vânzările Dacia în Europa au depășit 500.000 de unități în primele 11 luni din 2024
Europenii au înmatriculat în primele 11 luni din acest an 522.013 mașini ale mărcii Dacia, cu 2% mai multe decât în ...
Tranzacțiile imobiliare și schimburile valutare peste 2.000 de euro, riguros monitorizate
Tranzacțiile imobiliare și schimburile valutare peste 2.000 de euro, riguros monitorizate
Executivul a aprobat în ședința din 18 decembrie proiectul de lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 129/2019 ...
Companiile auto din Europa, depășite net de cele asiatice în domeniul digitalizării – studiu
Companiile auto din Europa, depășite net de cele asiatice în domeniul digitalizării – studiu
Marile companii auto asiatice devansează competitorii lor europeni în materie de digitalizare a producției în mare parte ...