Orange, venituri în creştere cu 6,5% în primele trei luni din an, la 235,5 milioane de euro

Orange România a încheiat primele trei luni ale anului cu venituri de 235,5 milioane de euro, în creştre cu 6,5% faţă de perioada corespunzătoare din 2015, a anunţat marţi compania. Numărul clienţilor serviciilor mobile a scăzut cu 168.000, la puţin peste 10 milioane, cu o pondere de 48,2% a abonaţilor, în timp ce baza de utilizatori a serviciului Orange TV a crescut cu 54,5%, la 294.000 de clienţi.
Economica.net - mar, 26 apr. 2016, 06:34
Orange, venituri în creştere cu 6,5% în primele trei luni din an, la 235,5 milioane de euro

Venitul mediu lunar pe utilizator mobil (ARPU) a crescut la 6,6 euro, faţă de 6 euro în primul trimestru din 2015, respectiv 6,4 euro în ultimele trei luni ale anului trecut.

„Rezultatele din primul trimestru al anului 2016 continuă performanţa susţinută pe care am avut-o în ultimii ani, prin investiţii eficiente, servicii inovatoare şi, în acelaşi timp, prin atenţia concentrată asupra aşteptărilor clienţilor, într-o perioadă în care evoluţia digitală a venit cu oportunităţile şi cu provocările ei. Prin toate acestea, am urmărit să oferim calitate de top în piaţă pentru serviciile de telecomunicaţii mobile, calitate pe care clienţii o vor regăsi în curând şi în toată suita de servicii pentru acasă, precum serviciile de internet fix şi televizune prin cablu”, a declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange România.

Vânzările de smartphone-uri ale Orange România au crescut cu 30% în primul trimestru, iar ponderea posesorilor de smartphone în total clienţi a ajuns la 75%, de la 50% în 2015, potrivit companiei.

Astfel, traficul de date mobile s-a dublat în perioada analizată, în timp ce traficul 4G a fost de patru ori mai mare faţă de primul trimestru din 2015.

Acoperirea 4G a reţelei Orange a ajuns la 72,1% din populaţia totală şi 96,2% din populaţia urbană, iar acoperirea 4G+ a ajuns în 13 oraşe.

Grupul Orange a înregistrat în primul trimestru venituri de 10 miliarde de euro la nivel mondial, iar profitul EBITDA (înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) a fost de 2,57 miliarde de euro, ambele rezultate variind nesemnificativ faţă de perioada similară din 2015.

Numărul total de clienţi ai grupului a ajuns la 252,211 milioane la 31 martie, faţă de 246,918 milioane cu un an în urmă.

Te-ar mai putea interesa și
ALUMIL: Angajament pentru un viitor sustenabil, dedicat oamenilor și naturii
ALUMIL: Angajament pentru un viitor sustenabil, dedicat oamenilor și naturii
Transparența și comunicarea activă cu toți partenerii sunt esențiale în strategia de dezvoltare durabilă a ALUMIL, lider în domeniul sistemelor arhitecturale din aluminiu. Compania a publicat......
HARTĂ – Vreme rea în toată ţara, Cod roşu de viscol în şapte judeţe, în următoarele ore; Cod galben şi portocaliu de vreme rea, până sâmbătă seara
HARTĂ – Vreme rea în toată ţara, Cod roşu de viscol în şapte judeţe, în următoarele ore; Cod galben şi portocaliu ...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o serie de noi avertizări Cod roşu, Cod portocaliu şi ...
Cartierul Primăverii din București este cel mai scump cartier din România. La capătul celălalt al topului se află Valea Aurie din Sibiu și George Enescu din Craiova
Cartierul Primăverii din București este cel mai scump cartier din România. La capătul celălalt al topului se află Valea ...
Cartierul Aeroport din Sibiu (76,6), Craiovița Nouă din Craiova (74,3) și Aleea Carpați din Târgu Mureș (73,7) se află ...
România în Schengen terestru – Austria ar putea debloca în curând aderarea deplină, relatează presa internaţională
România în Schengen terestru – Austria ar putea debloca în curând aderarea deplină, relatează presa internaţională
Austria ar putea ridica în curând vetoul prin care împiedica până acum aderarea deplină a României şi Bulgariei la ...