Orange, venituri în creştere cu 6,5% în primele trei luni din an, la 235,5 milioane de euro
Venitul mediu lunar pe utilizator mobil (ARPU) a crescut la 6,6 euro, faţă de 6 euro în primul trimestru din 2015, respectiv 6,4 euro în ultimele trei luni ale anului trecut.
„Rezultatele din primul trimestru al anului 2016 continuă performanţa susţinută pe care am avut-o în ultimii ani, prin investiţii eficiente, servicii inovatoare şi, în acelaşi timp, prin atenţia concentrată asupra aşteptărilor clienţilor, într-o perioadă în care evoluţia digitală a venit cu oportunităţile şi cu provocările ei. Prin toate acestea, am urmărit să oferim calitate de top în piaţă pentru serviciile de telecomunicaţii mobile, calitate pe care clienţii o vor regăsi în curând şi în toată suita de servicii pentru acasă, precum serviciile de internet fix şi televizune prin cablu”, a declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange România.
Vânzările de smartphone-uri ale Orange România au crescut cu 30% în primul trimestru, iar ponderea posesorilor de smartphone în total clienţi a ajuns la 75%, de la 50% în 2015, potrivit companiei.
Astfel, traficul de date mobile s-a dublat în perioada analizată, în timp ce traficul 4G a fost de patru ori mai mare faţă de primul trimestru din 2015.
Acoperirea 4G a reţelei Orange a ajuns la 72,1% din populaţia totală şi 96,2% din populaţia urbană, iar acoperirea 4G+ a ajuns în 13 oraşe.
Grupul Orange a înregistrat în primul trimestru venituri de 10 miliarde de euro la nivel mondial, iar profitul EBITDA (înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) a fost de 2,57 miliarde de euro, ambele rezultate variind nesemnificativ faţă de perioada similară din 2015.
Numărul total de clienţi ai grupului a ajuns la 252,211 milioane la 31 martie, faţă de 246,918 milioane cu un an în urmă.