Orban: În spatele modificărilor la OUG 114 vor sta analize, studii. Vom discuta cu partenerii sociali
„La asta am cerut acordul Biroului Politic Naţional al PNL să lucrăm, practic, la abrogarea în cea mai mare parte a OUG 114, care este o ordonanţă criminală, care a generat efecte extrem de nocive în domenii vitale pentru evoluţia României, cum ar fi energie, sistemul financiar-bancar, comunicaţii, funcţionarea Pilonului II de pensii şi într-o mulţime de alte domenii de activitate. Cu siguranţă că în spatele modificărilor vor sta analize, studii, de asemenea vom discuta cu partenerii sociali, cu patronatele şi sindicatele pentru a realiza o consultare care să îmbunătăţească”, a spus Ludovic Orban, marţi, întrebat dacă s-a făcut vreun studiu de impact cu privire la abrogarea unor măsuri din OUG 114.
Premierul a precizat că deja au existat consultări anterioare pe marginea OUG 114 şi se ştie foarte clar poziţia partenerilor sociali, care este preponderent în susţinerea abrogării unor măsuri din actul normativ.
„Noi ne-am fi dorit ca în dezbaterea din Parlament să putem să corectăm prevederile acestei ordonanţe, să putem să abrogăm toate acele prevederi. Din păcate, lucrurile nu merg aşa cum ne-am aşteptat, ba, dimpotrivă, ne mai trezim că mai apar, prin diferite comisii, amendamente care înrăutăţesc şi mai mult consecinţele acestei ordonanţe. Vă dau un singur exemplu – s-a mărit plafonul pentru fantomaticul Fond de Dezvoltare şi Investiţii. Intenţia noastră este să curmăm această minciună pe care, fără să existe bani, s-au semnat nişte contracte numai din dorinţa fostului premier, care era candidat la Preşedinţie, de a câştiga bunăvoinţa unor primari PSD”, a arătat Orban.
El a mai spus că, de asemenea, din OUG 114 vor fi abrogate „prevederile absurde” impuse societăţilor care administrează fondurile din Pilonul II de pensii.
Şeful Guvernului a participat marţi la evenimentul de lansare a bancnotei aniversare cu tema Desăvârşirea Marii Uniri – Ion I. C. Brătianu.