OTE angajează 500 de persoane, după desfiinţarea a 1.100 de locuri de muncă la divizia de telefonie fixă
Cel mai mare grup elen de telecomunicaţii va anunţa cifra exactă a locurilor de muncă disponibile după ce va şti câţi angajaţi vor lua parte la schema de plecări voluntare. CV-urile persoanelor interesate pot fi transmise OTE până în 13 decembrie.
Aproximativ 1.300 de angajaţi ai Hellenic Telecommunications Organisation (OTE) şi-au exprimat interesul de a participa la schema de plecări voluntare anunţată luna trecută de grupul elen.
OTE va plăti 190 milioane de euro (254,68 milioane de dolari) pentru un plan de plecări voluntare ce prevede renunţarea la 1.100 de locuri de muncă la divizia de telefonie fixă din Grecia. OTE speră că programul de plecări voluntare va fi finalizat până la sfârşitul acestui an.
Compania elenă le va prezenta angajaţilor şapte programe diferite, în funcţie de statutul şi vechimea acestora.
OTE vrea să diminueze cu aproximativ o zecime numărul de angajaţi de la divizia de telefonie fixă din Grecia, în vederea reducerii costurilor şi îmbunătăţirii eficienţei.
Compania a anunţat că nu va plăti dividende pentru 2013, banii fiind folosiţi pentru schema de plecări voluntare. Ar fi al treilea an consecutiv în care compania elenă nu va plăti dividende.
Deutsche Telekom, acţionarul majoritar al OTE, şi-a concentrat eforturile pentru revizuirea activităţii diviziei de telefonie fixă din Grecia, deoarece este una dintre cele mai ineficiente, reprezentând o treime din costuri şi numai un sfert din profitul operaţional.
OTE oferă servicii de telefonie fixă şi mobilă în Grecia, România şi Albania.
După reducerea numărului de locuri de muncă, la divizia de telefonie fixă din Grecia vor fi 7.600 de angajaţi, cu o treime mai puţin decât în 2008, când Deutsche Telekom a achiziţionat 40% din OTE.
OTE a raportat recent cea mai redusă scădere a veniturilor din ultimele cinci trimestre, datorită îmbunătăţirii performanţelor companiei.
Vânzările au scăzut în trimestrul trei din 2013 cu 5,1%, la 1,040 de miliarde de euro (1,41 miliarde de dolari), a anunţat OTE, cel mai mare grup de telecomunicaţii din Europa de Sud-Est.
Profitul net a urcat cu 149%, la 252,6 milioane de euro, datorită vânzării diviziei din Bulgaria – Globul, ceea ce a permis OTE să-şi reducă datoria netă cu 42% de la începutul acestui an.
Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization – OTE, care, la rândul său, deţine 54,01% din Romtelecom.
Divizia de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).