OTP Bank reduce temporar dobânzile clienţilor cu credite în franci elveţieni

OTP Bank va micşora cu 1,5 puncte procentuale marjele de dobândă ale clienţilor cu credite în franci elveţieni, ca urmare a aprecierii puternice a acestei monede în ultimele zile, se arată într-un comunicat de presă al băncii.
Economica.net - vin, 16 ian. 2015, 10:55
OTP Bank reduce temporar dobânzile clienţilor cu credite în franci elveţieni

„(…) începând cu data de 16 ianuarie 2015, în urma unei analize care vizează istoricul clientului şi condiţiile actuale ale acestuia, clienții vor putea beneficia de o reducere temporară cu pȃnă la 1.5 puncte procentuale a marjei ratei de dobândă la creditele în CHF cu dobȃndă variabilă, pentru o perioadă de trei luni. OTP Bank România va analiza constant evoluția pieței și își asigură clienții că va continua să găsească măsuri de protecție adaptate nevoilor reale ale acestora, pentru a-i susţine în asemenea situaţii neaşteptate”, se arată în comunicatul de presă.

Francul elveţian a câştigat aproape 20% în faţa leului în ultimele două zile, lucru care a înspăimântat împrumutaţii în această monedă. OTP este una dintre băncile cu multe credite în franci acordate înainte de 2008.

„Evenimentele recente care au condus la aprecierea record a francului elvețian ne determină să reacționăm rapid și să adoptăm o măsură imediată de susținere a clienților noștri care au contractat credite în această monedă. Eforturile noastre se îndreaptă către protecţia clienților faţă de consecințele unui mediu economic volatil. Vom analiza constant evoluția pieței și vom adopta măsuri suplimentare, în cazul în care va fi necesar.” susţinet László Diósi, CEO OTP Bank Romȃnia.

Diósi le recomanda anul trecut clienţilor cu credite în moneda elveţiană să le păstreze, pentru că francul nu mai are cum să se aprecieze.

OTP Bank România este subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est. OTP Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de peste 1500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.

Te-ar mai putea interesa și
FAO: Preţurile mondiale la alimente au scăzut cu 2,1% în 2024
FAO: Preţurile mondiale la alimente au scăzut cu 2,1% în 2024
Indicele global al preţurilor la produsele alimentare a înregistrat un declin de 2,1% în 2024, comparativ cu 2023, scăderea cotaţiilor la cereale şi zahăr fiind compensată de creşterea......
Românii din București în afara riscului de sărăcie european, în vreme ce cei din Nord-Estul și Sud-Estul țării, sunt aproape de vârful topului
Românii din București în afara riscului de sărăcie european, în vreme ce cei din Nord-Estul și Sud-Estul țării, ...
În 2023, 16,2% din populația UE – sau aproximativ 71,7 milioane de persoane – era expusă riscului de sărăcie. Rata ...
Germania: Numărul şomerilor a crescut mai mult decât se estima, în decembrie
Germania: Numărul şomerilor a crescut mai mult decât se estima, în decembrie
Numărul şomerilor în Germania a crescut în decembrie mai mult decât se estima, semn că încetinirea celei mai mari ...
Criză Turcia: Inflaţia a scăzut la 44,38%, cel mai redus din ultimele 18 luni
Criză Turcia: Inflaţia a scăzut la 44,38%, cel mai redus din ultimele 18 luni
Rata anuală a inflaţiei în Turcia s-a atenuat mai mult decât se estima în decembrie, ajungând la cel mai redus din ...