Pentru clienţii care vor opta pentru conversia creditelor în euro, dobânzile vor fi de EURIBOR la 3 luni plus 4-4,5 puncte la creditele ipotecare, respectiv EURIBOR la 3 luni plus 5 puncte procentuale la creditele de consum cu ipotecă.
Azi, rata ROBOR la 3 luni este de 1,03%, un minim istoric, iar indicatorul EURIBOR la 3 luni afişează un nivel negativ, de -0.113%.
Minimum 80% din cei 10.500 de clienţii OTP Bank cu credite în franci elveţieni (CHF) pot beneficia de ofertă, spune Constantin Mareş, manager de proiect în cadrul OTP.
Discountul minim de 17,5% se aplică unui sold de 477 milioane CHF brut, pentru care banca şi-a bugetat deja pierderi de 400 milioane de lei, inclusiv la nivel de grup.
Pentru a putea aceste pierderi, grupul ungar OTP a majorat deja capitalul social al băncii din România cu 171 milioane de lei.
Programul de conversie va fi derulat timp de 3 luni, începând de miercuri, 9 decembrie, şi se adresează clienţilor cu credite în franci care nu înregistrează restanţe mai mari de 90 de zile.
Cei care au restanţe de până la 120 de zile pot deveni eligibili pentru conversie dacă achită din datorii astfel încât să se încadreze în termenul de până la 90 de zile.
După aplicarea conversiei, banca estimează că clienţii vor avea rate similare cu cele din decembrie 2014, oferta fiind competitivă cu cea a BT-Volksbank, a mai spus Mareş, manager de proiect pentru programul de conversie a creditelor în CHF la OTP Bank România.
Grupul OTP a anunţat, în noiembrie, că a aprobat un program de conversie a creditelor în franci elveţieni la subsidara din România. Clienţii pot aplica pentru conversie până la sfârşitul lunii februarie a anului viitor, preciza atunci banca.
Presupunând că toţi clienţii eligibili vor participa, banca a bugetat o pierdere de aproximativ 30 miliarde forinţi înainte de taxe (96 milioane euro la cursul de miercuri, 9 decembrie).