În ultimii ani OTP a cumpărat mai multe bănci din Balcani şi chiar dacă activele sale rămân modeste, de aproximativ 50 de miliarde de euro, banca ungară se numără printre cele mai profitabile bănci din Europa, cu un profit net de peste un miliard de euro.
„Capacitatea noastră de a face achiziţii s-a extins. Întrebarea este cum să o folosim cel mai bine”, a declarat Sandor Csanyi pentru Reuters. „Profitul ne permite să gândim la scară mare. Sfera noastră de interes include bănci pentru care odată aveam un profit insuficient pentru ca să ne gândim la ele”, a adăugat Sandor Csanyi.
În prezent OTP are rezerve de lichidităţi de 6,6 miliarde euro, în scădere faţă de 7,8 miliarde euro la finele lui 2018 şi 8,3 miliarde euro în 2017, după ce a preluat mai multe bănci din Balcani care au aparţinut grupului francez Societe Generale.
Csanyi nu a dezvăluit care este noua piaţă care a intrat în vizorul OTP, spunând doar că este „la frontiera estică” a Europei Centrale şi de Est, dar nu este vorba de Turcia, unde băncile locale sunt în continuare dincolo de mijloacele OTP. Cu toate acestea, Csanyi a subliniat că vede un potenţial de creştere în Ucraina, unde OTP are o poziţie bună, deoarece a decis să rămână pe această piaţă volatilă în pofida conflictului cu Rusia, o altă piaţă ţintă pentru OTP.
Potrivit informaţiilor care circulă în prezent în mass media din România, OTP şi Intesa au ajuns în ultima etapă a cursei pentru preluarea Garanti Bank România. Sursele din mediul bancar susţin că valoarea tranzacţiei ar putea depăşi 400 milioane de euro.
OTP Bank România, subsidiara a OTP Group, este prezentă de 15 ani pe piaţa locală şi în prezent ocupă locul nouă, după active, în topul celor mai mari bănci locale.