Ovidiu Şandor, Mulberry Development: Ne preocupă dezvoltarea Isho, o intrare pe piaţa din Bucureşti e prematură

După ce a vândut imobilul de birouri The Office, deținut în parteneriat 50%-50% cu NEPI Rockcastle către Dedeman contra unei sume estimată la 120 milioane de euro, antreprenorul român Ovidiu Șandor se concentrază asupra Isho, proiectul mixt (office și rezidențial) de 130 de milioane de euro din Timișoara. Dezvoltatorul deținut de Șandor, Mulberry Development va livra la toamnă a două fază a componentei office a proiectului, iar fazele trei și patru din Isho Offices vor fi livrate vara viitoare.
Răzvan Zamfir - joi, 08 aug. 2019, 18:44
Ovidiu Şandor, Mulberry Development: Ne preocupă dezvoltarea Isho, o intrare pe piaţa din Bucureşti e prematură

„Lucrările înaintează în ritm alert la mai multe clădiri ale ansamblului. Pe componenta office am avansat mult cu partea de construcție și planificăm să livrăm faza a două în această toamnă. Concomitent am demarat deja etapa a treia și ultima din ISHO Offices și estimăm să livrăm toate spațiile de birouri vara viitoare. În același timp, o mare parte dintre eforturile noastre se concentrează pe componenta rezidențială. Vom livra peste 100 de apartamente în această toamnă, alte două clădiri fiind în curs de construcție. De asemenea, pregătim finalizarea parcării supraetajate fiind o chestiune de săptămâni până la livrare”, spune Ovidiu Șandor.

De asemenea, peste 90% dintre apartamentele puse în vânzare în primele trei clădiri rezidențiale sunt contractate și există liste de așteptare pentru apartamentele care vor fi disponibile în următoarea clădire care va fi pregătită pentru vânzare. Componenta rezidențială a Isho va include 1.200 de apartamente, iar suprafața închiriabilă de birouri ajunge la 50.000 mp.

„Așa cum e firesc, adaptăm în permanență prețurile la realitatea din piață. Prețurile în Isho au crescut constant de la lansare, așa cum de altfel s-au majorat și costurile, atât cu materialele de construcție, cât și de manoperă. De exemplu, costul cu manopera s-a dublat în trei ani. Desigur că acest lucru se vede și în costurile finale ale lucrărilor. Totodată, prima clădire de birouri e închiriată în totalitate, iar pentru suprafața disponibilă în a două etapă avem discuții avansate cu mai mulți chiriași potențiali, care se vor materializa în perioada următoare astfel încât până la finalul anului să avem un grad de ocupare ridicat. De asemenea, am precontractat 35% din suprafața disponibilă în fază a treia a ISHO Offices”, susține Șandor.

Banii pentru The Office 

„Acționăm pe două planuri. Pe de-o parte, focusul nostru în acest moment este direcționat primordial în Isho, un proiect major care necesită efort. Pe de altă parte suntem interesați de oportunități investiționale și analizăm oferte în acest sens. Cert e că este prematur să vorbim în acest moment de un nou proiect în Timișoara, Cluj sau alt oraș secundar în România”, explică CEO-ul Mulberry Development. 

Compania se află la a doua tranzacție de succes, după ce în 2012 a vândut City Business Centre de 43.000 mp pentru o sumă estimată la 40 de milioane de euro către NEPI Rockcastle, companie alături de care a dezvoltat și vândut The Office, de 60.000 mp, pentru 120 de milioane de euro către Dedeman.

Mulberry Development nu urmează, cel puțin deocamdată, drumul Wallberg Properties, dezvoltator arădean deținut de omul de afaceri Valentin Morar, aflat, conform ultimelor informații, aproape să cumpere un teren în București unde va dezvolta un proiect imobiliar, ci mai așteaptă momentul potrivit.

„Bucureștiul este tentant pentru orice investitor, iar noi am demonstrat că putem fi competitivi atât pe zona office, cât și pe rezidențial. Isho este un proiect care poate fi imaginat în orice capitală europeană. Însă oportunitatea de a investi într-un proiect în București depinde de multe aspecte pentru că nu ne interesează o investiție în Capitală doar de dragul de a avea un proiect acolo. Filosofia Mulberry Development presupune dezvoltarea unor proiecte de amploare care să își lase amprenta într-un mod vizibil asupra comunităților locale. În acest context, e prematur să vorbim despre un nou proiect”, conchide Ovidiu Șandor.

Te-ar mai putea interesa și
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
În Grecia, cererea de călătorii în timpul verii se modifică, de la lunile de vârf tradiţionale iulie şi august, la lunile mai, iunie şi septembrie, în urma schimbărilor climatice şi a......
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o țintă militară ucraineană
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi seara, într-un discurs către naţiune, că Rusia a lansat un atac cu rachetă ...
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția de comunicare GMP & U anunță că a câștigat contul Tazz, în urma unei licitații, completându-și astfel portofoliul ...
Burduja anunță că în mai 2025 va fi finalizată centrala pe gaz de la Iernut
Burduja anunță că în mai 2025 va fi finalizată centrala pe gaz de la Iernut
Executivul a aprobat joi prelungirea Planului Naţional de Investiţii, ultimul obiectiv rămas în finanţare fiind centrala ...