„Pentru dispozitivele şi serviciile noastre inovatoare, am analizat posibilitatea de a dezvolta propriul sistem de operare securizat, CryptoDATA OS, pe chipset-urile Qualcomm Snapdragon, iar pentru laptop-uri şi computere vom continua implementarea cu chipset-uri INTEL”, conchide reprezentantul companiei.
Ovidiu Toma, CryptoDATA: o strategie bună, o echipă puternică şi măsuri economice optime pot salva o companie în timpul unei pandemii
Fondată în anul 2013, CryptoDATA a început activitatea în domeniul tehnologiei blockchain, iar evoluția acestei tehnologii a oferit oportunitatea deschiderii celui mai mare datacenter din Europa. În prezent, compania oferă soluții de proiectare,
dezvoltare și producție într-o gamă extinsă de domenii precum securitate și informații clasificate, module și metode criptografice și programare avansată.
„Pentru a face faţă lucrului la distanţă, a trebuit să ne extindem echipa, dar acest lucru a fost o oportunitate pentru a le arăta partenerilor şi clienţilor noştri capacitatea acestei companii de a se adapta la o piaţă atipică”, spune Toma.
Obiectivele companiei în ultimii trei ani au fost îmbunătăţirea şi dezvoltarea securităţii transferului de date şi securizarea canalelor de comunicare. În prezent, CryptoDATA se adresează întregii pieţe din România, pentru că nevoia de securizare a informaţiilor este într-o continuă creştere şi extrem de importantă în această perioadă când majoritatea companiilor activează în telemuncă.
În luna iulie a anului trecut, compania a lansat în stratosferă, la o altitudine de 38.000 m, primul set de echipamente care validează conceptul de comunicare securizată la nivel global, numit Voice Over Blockchain Protocol. VOBP este un protocol inovator care utilizează tehnologia Blockchain pentru a asigura securizarea completă a datelor utilizatorilor, patentat de către CryptoDATA.
„Lansarea micro-satelitului reprezintă un prim pas către îndeplinirea unuia dintre obiectivele noastre, şi anume depăşirea limitărilor tehnologiilor actuale şi oferirea de acces securizat la propriile informaţii utilizatorului obişnuit (the average user) la nivel global”, povesteşte CEO-ul.
Cât priveşte dezvoltarea companiei în acest an, Ovidiu Toma spune că este încrezător că industria se va extinde semnificativ deoarece, având în vedere contextul, producători de tehnologie şi furnizorii acesteia vor trebui să se concentreze pe îmbunătăţirea şi integrarea securităţii şi confidenţialităţii în ofertele lor.