De succesul pălincii sale de Bihor, Trămuţa, micul productor din comunca Tulca vorbește cu modestie, deși este unul dintre ”ambasadorii” de bază ai țării nostre la cele mai importante expoziții de afară, scrie Agrointel.ro
Are o livadă tânără, de un hectar și jumătate, așa că în anii cu producții mai slabe mai cumpără fructe și de la consăteni.
Cu o producție anuală de 200-300 de litri de pălincă, afacerea familiei Ghișe se clasează în rândul micilor producători. Mici, dar ambițioși am spune noi, mai ales după ce am aflat și care a fost momentul-cheie ce a propulsat pe piață palinca Trămuţa. ”Acum cinci ani, am înregistrat marca la OSIM. La acea vreme, nu prea știa lumea de așa ceva, dar pentru afacerea noastră de familie, această decizie a contat foarte mult. Acum că mă gândesc, a meritat efortul financiar făcut la început și am avut norocul că a mers repede cu hârtiile, că ne-au ajutat și cei de la OSIM cu sfaturi utile”, își amintește capul familiei Ghișe.
Deși provine dintr-o zonă în care tăria se produce în cam toate gospodăriile ce se respectă, Florin Ghișe spune că a avea producție nu este destul. ”Eu știu și să vând. Contează enorm că eu sunt mereu la stand. Îmi face o onoare și o bucurie să port costumul național din zona mea și să le vorbesc oamenilor despre palinca pe care o producem în familie”, mai spune Ghișe.