El a făcut aceste declaraţii, întrebat despre cum crede că va funcţiona viitorul Parlament, care va avea un număr de 587 de membri.
„Nu cred că o să fie mai complicat decât a fost până acum. În ceea ce priveşte cheltuielile, eu voi reitera o propunere mai veche, pe care am făcut-o în Parlamentul trecut. Putem trece la un Parlament on-line, în care oamenii stau în circumscripţii, iar metodele de comunicare sunt foarte simple: putem folosi un sistem de video-conferinţa, cu un sitem de vot integrat şi posibilitatea grupării celor care se consultă”, a susţinut deputatatul.
„Te poţi consulta foarte uşor, foarte repede şi fără să te audă cineva cu colegii de grup parlamentar”, a fost de părere acesta.
El a arătat că grupul său parlamentar are în stânga puterea şi în dreapta opoziţia. „E destul de greu să te consulţi în timpul votului. Pe când, într-un sistem de genul acesta chestiunea aceasta ar fi rezolvată. În plus, cheltuielile ar ajunge undeva la 20 la sută din costul actual al Parlamentului”, a ţinut să precizeze Varujan Pambuccian.
Potrivit afirmaţiilor sale, parlamentarii ar putea sta în circumscripţii, alături de electorat, iar cheltuielile nu numai că nu ar exceda bugetului Parlamentului, dar ar fi aproximativ o cincime din bugetul anului trecut.
„Parlamentarii ar putea să ia cuvântul prin video-conferinţă, să voteze, să nu aibă foarte multe scuze pentru absenţe”, a adăugat el.