‘Pâna în 2019, 86% din date vor fi procesate de centre de date în cloud şi doar 14% de centrele de date tradiţionale. Avem astfel nevoie de o reţea care oferă predictibilitate şi control, prin vizibilitate. Securitatea va deveni un motor de creştere pentru dezvoltarea business-urilor din România. Putem folosi tehnologia pentru a fi un pilon pentru dezvoltarea digitala’, a spus Pena.
Cisco a prezentat noua platformă Cisco Tetration Analytics, calificată ca fiind o ‘maşină a timpului’ pentru centrele de date, care oferă vizibilitate completă în data center, în timp real, datorită senzorilor hardware şi software şi unei componente de inteligenţă artificială. Astfel, dintr-un singur punct pot fi văzute şi analizate miliarde de fluxuri în timp real, dependenţele dintre aplicaţii şi resursele consumate.
Experţi Cisco apreciază că până în 2020 vor fi conectate la internet pentru 50 de miliarde de dispozitive, iar datorită revoluţiei digitale lumea va fi reconfigurată. Peste 50% din joburile actuale ar putea fi afectate de automatizare, iar mai mult de 60% din copiii care încep în prezent şcolile primare vor avea meserii care astăzi nu există.
‘Digitalizarea va afecta industrii diverse, iar retail-ul şi industria financiară se află în fruntea acestei liste. Tendinţele din tehnologie trebuie cunoscute şi analizate pentru a vedea care este impactul lor asupra afacerilor. Vorbim despre mobilitate, cloud şi, mai nou, despre inteligenţa artificială, al cărei rol în transformarea afacerilor trebuie, de asemenea, analizat cu foarte mare atenţie’, a declarat Michael Koons, vicepreşedinte World Wide Systems Engineering, Cisco, prezent la Cisco Connect.
Evenimentul a reunit peste 1.000 de participanţi, 20 de expozanţi şi 25 de demo-uri pregatite de Cisco şi partenerii săi.