Pandemia de coronavirus închide definitiv celebrul Grandhotel Hessischer Hof din Frankfurt

Celebrul hotel de lux Grandhotel Hessischer Hof, din Frankfurt, îşi va închide definitiv porţile la sfârşitul anului, victimă a crizei COVID-19, care l-a lăsat fără clienţi, a anunţat proprietarul său, grupul "Prince de Hesse", transmite joi AFP, relatează Agerpres.
Economica.net - joi, 24 sept. 2020, 15:48
Pandemia de coronavirus închide definitiv celebrul Grandhotel Hessischer Hof din Frankfurt

„Pentru a asigura viabilitatea grupului în cursul pandemiei de coronavirus (…), Comitetul executiv a decis închiderea Grandhotel Hessischer Hof”, conform unui comunicat al grupului transmis joi AFP.

„Este o decizie dureroasă”, a asigurat Donatus Landgraf von Hessen, preşedintele Comitetului executiv al acestui grup, citat în comunicat. El a precizat că prestigiosul hotel se va închide „în cel de-al patrulea trimestru al acestui an”.

Grandhotel Hessischer Hof, o veritabilă instituţie din Frankfurt, a fost înfiinţat în anii ’50. Decorat în stil Art Deco, acest stabiliment găzduia de obicei bancheri şi oameni de afaceri care călătoreau la Frankfurt, capitala financiară a Germaniei şi locul unde se află şi sediul Băncii Centrale Europene.

Hotelul aparţine unei ramuri a Casei de Hesse, dinastia aristocratică locală, care deţine, de asemenea, şi terenuri, afaceri în turism şi podgorii.

Grandhotel Hessischer Hof este situat într-o zonă excelentă din centrul oraşului, în faţa centrului pentru congrese din Frankfurt, dar anularea cvasitotală a evenimentelor din cursul acestui an, din cauza pandemiei, a dus la prăbuşirea drastică a clientelei.

„Toate previziunile arată în mod clar că sectorul congreselor, evenimentelor şi călătoriilor de afaceri se va recupera doar pe termen foarte lung’ şi „că se vor înregistra pierderi mari în următorii două ani”, explică proprietarul stabilimentului.

Închiderea sa va duce la disponibilizarea a 63 de angajaţi din cei 350 ai grupului care deţine hotelul.

Sectorul hotelier şi de turism a fost lovit crunt de pandemie, din cauza restricţiilor de călătorie impuse peste tot în lume în cadrul măsurilor luate împotriva noului coronavirus.

După o revenire uşoară a activităţii în cursul acestei veri, reintensificarea pandemiei în numeroase ţări europene şi aplicarea de noi restricţii în ultimele săptămâni au sporit temerile cu privire la o agravare a situaţiei, mai comentează AFP.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Unirii A8: Cinci oferte au fost depuse pentru construcția celui de-al doilea lot licitat de CNIR
Autostrada Unirii A8: Cinci oferte au fost depuse pentru construcția celui de-al doilea lot licitat de CNIR
Cinci oferte de la constructori din România, Turcia şi Ucraina au fost depuse, astăzi, pentru construirea lotului 1 D Joseni - Ditrău (14,4 km) pe secțiunea montană a Autostrăzii Unirii A8,......
Ciucu: Acest guvern, dar şi viitorul executiv, trebuie să oprească indexarea salariilor şi a pensiilor şi să taie din alte cheltuieli ale statului
Ciucu: Acest guvern, dar şi viitorul executiv, trebuie să oprească indexarea salariilor şi a pensiilor şi să taie din ...
Prim-vicepreşedintele interimar al PNL Ciprian Ciucu afirmă că Guvernul trebuie să oprească indexarea salariilor şi ...
Un nou record pentru cacao. Cel mai mare preţ din istorie: 12.163 de dolari pe tonă
Un nou record pentru cacao. Cel mai mare preţ din istorie: 12.163 de dolari pe tonă
Cotaţiile futures la cacao au atins miercuri un nou maxim istoric, de peste 12.000 de dolari pe tonă, la bursa de la New ...
Record pentru Europa. Companiile din UE au depăşit pentru prima dată în ultimii 10 ani pe cele din SUA şi China, la nivelul investiţiilor în cercetare şi dezvoltare
Record pentru Europa. Companiile din UE au depăşit pentru prima dată în ultimii 10 ani pe cele din SUA şi China, la ...
Industria europeană şi-a sporit anul trecut investiţiile în cercetare şi dezvoltare (R&D) cu 9,8%, depăşind creşterea ...