Pandemia i-a împins pe seniori către lumea cumpărăturilor online: au cheltuit cu 50% mai mult, segmentul cu cea mai mare creştere în 2020
Internetul a devenit o legătură crucială către lumea exterioară în timpul pandemiei, la care milioane de oameni încă nu au acces.
Dar pandemia i-a motivat, de asemenea, pe mulți care au fost izolați acasă să învețe ceva la care au rezistat până acum: cum să cumpere alimente, dar şi alte produse online.
Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani din SUA au cheltuit aproape 187 de dolari pe lună online anul trecut, în creștere cu 60% față de anul anterior, potrivit companiei de cercetare a pieței NPD Group Checkout Tracking. Chiar dacă cheltuiesc încă mai puțin decât populația totală, care a plătit aproximativ 238 de dolari pe lună, sunt categoria de cumpărători online cu cea mai rapidă creștere pe grupe de vârstă.
Un astfel de comportament a fost forțat de necesitate întrucât persoanele în vârstă se confruntă cu cel mai mare risc de infecție, deci este mai periculos pentru ei să iasă din casă.
Analiştii spun că aceast nou trend pentru persoanele în vârstă dobândit în timpul pandemiei se va păstra şi în anii următori.
Pe măsură ce generaţia „baby boomer” se mută online, comercianții se străduiesc să atragă cu servicii pentru clienți non-stop, informații nutriționale detaliate și videoclipuri interactive care vizează simplificarea comerțului electronic pentru cei neinițiați. Instacart, cel mai mare furnizor de produse alimentare din SUA, a creat un serviciu care îi ajută pe consumatorii mai în vârstă să își creeze conturi, să-și umple coșurile și să facă primele comenzi. Programul a fost popular, şi a fost folosit de sute de mii de cumpărători.
„A existat o creștere semnificativă a consumatorilor de peste 50 de ani care nu cumpăraseră niciodată online și acum spun: „Oh, wow, este mult mai ușor decât credeam”, a declarat Deborah Weinswig, director executiv al firmei de consultanță Coresight Research.
În medie, această categorie de consumatori a cheltuit în online, în total 1.615 de dolari, din ianuarie până în octombrie, potrivit datelor NPD.
Această generaţie reprezintă o categorie demografică deseori trecută cu vederea în rândul companiilor de comerț electronic, mai spun analiștii, deoarece tindeau să prefere cumpărăturile în magazinele fizice și aveau puține motive să adopte noi obiceiuri.
Cu toate acestea, pandemia a schimbat comportamentul consumatorilor într-un mod pe care retailerii nu l-au anticipat.