Conform sursei citate, contractele au fost semnate în cadrul apelului finanţat prin Fondul pentru modernizare, Programul-cheie 1: Surse regenerabile de energie şi stocarea energiei – Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entităţi publice.
Reprezentanţii ministerului precizează că valoarea totală a proiectelor finanţate este de 34,57 milioane lei (6,95 milioane euro), valoarea totală acordată din Fondul pentru modernizare fiind de 29,014 milioane lei (5,83 milioane euro).
Puterea totală instalată este de 4,6 MW, ceea ce înseamnă o producţie de energie electrică estimată de peste 5,5 milioane kWh pe an.
Oraşele cu care s-au semnat contractele sunt Negreşti, Negru Vodă şi Dorohoi iar comunele sunt Topraisar, Frumuşeni, Petreşti, Beceni, Arduşat, Tansa, Valea Lupului, Costişa, Grajduri şi Coşna.
De asemenea, a fost semnat un contract de finanţare cu Universitatea Politehnică Timişoara.
„Susţinem primăriile şi instituţiile publice să-şi asigure independenţa energetică, în acelaşi timp având o energie verde şi un mediu mai curat. Prin investiţiile pe care le-am semnat astăzi, primăriile comunale şi orăşeneşti pot crea locuri de muncă în comunitate, iar banii economisiţi din facturile de energie electrică pot fi redirecţionaţi pentru alte nevoi ale locuitorilor. Aceste contracte se alătură altor nouă pe care le-am semnat săptămâna trecută. Continuăm la turaţie maximă folosirea banilor europeni. Ajutăm nu numai mari localităţi ci şi comunităţile din toate zonele ţării. Totodată, suntem aproape de instituţiile de învăţământ care vor să îşi asigure independenţa energetică”, a afirmat Sebastian Burduja.