Iubitorii de lux au posibilitatea să calce pe aur, la propriu, odată cu apariţia parchetului care poate fi placat cu acest metal preţios, cu argint, platină sau pietre preţioase.
„Promovăm şi comercializăm câteva dintre cele mai renumite mărci de parchet italian, recunoscute în întreaga lume, ale căror produse sunt exclusiviste şi brevetate internaţional. Prin parchetul exclusivist, se creează o lume caldă şi rafinată, unde calităţile şi caracteristicile parchetului sunt îmbinate cu preţiozitatea inserţiilor şi aplicaţiilor”, a spus pentru RTV.NET, Mihaela Bobeică, administrator ecolemn.ro.
Aurul necesită parchet produs manual
Colectia de lux propune lamele de mari dimensiuni, provenite dintr-o atentă selecţie a lemnului şi o fină prelucrare manuală făcută de meşteri artizani. Aceştia pregătesc suprafaţa pentru aplicarea unei folii de aur de 24 de karate. Foiţa de aur se găseşte în perfectă simbioză cu fibra lemnului şi efectele imprimate prin prelucrarea manuală, dând lamelelor de parchet o mare transparenţă şi efecte originale.
„Sub umbrela acestei game de top, compania oferă de asemenea finisaje cu aplicare de aur -pudră, perle sau lac cu aur, argint, aramă. Conceptul de podea, pur şi simplu devine caduc, odată aleasă această gamă, îndrăzneala merge mai departe, ultima frontiera este aceea de a regăsi acelaşi tip de placare şi pentru perete”, a mai spus Mihaela Bobeică.
Amenajări de lux, preţuri pe măsură
Cei care doresc să îşi monteze în case parchet de lux placat cu diferite metale preţioase trebuie să plătească minim 250 de euro pentru fiecare metru pătrat, plus TVA, acesta fiind de altfel preţul cel mai mic. De asemenea, la preţul anunţat se adaugă şi manopera, în jur de 20 de euro la metrul pătrat. Cumpărătorii nu trebuie să îşi facă griji în privinţa calităţii metalelor preţioase. Produsele se livrează cu certificate de atestare a originalităţii aurului de 24 de karate.
Vânzările la parchetul de lux
Ca în orice domeniu, şi vânzările la parchetul normal sunt în scădere. „Cifra de afaceri a scăzut cu câteva procente în 2011 raportat la 2010, totuşi, preţul mediu al unei lucrări «la cheie» a crescut. Cei cu venituri mici şi medii au renunţat la achiziţii în perioada de criză, în timp ce clienţii cu venituri mari şi foarte mari, într-o piaţă mai bine informată decât în anii precedenţi, au făcut achiziţii aşa-zis psihologice. De aici creşterea vânzărilor pe segmentul de lux, tendinţa spre esenţe de calitate, finisaje exclusiviste”, a precizat Mihaela Bobeică.