Parchetul a anunţat cauza accidentului în care a fost implicat Şerban Huidu: viteza neadaptată

Şerban Huidu a intrat cu maşina pe contrasens din cauza neadaptării vitezei la carosabilul umed, arată cercetările făcute până acum în acest caz, a anunţat vineri Parchetul ICCJ, care mai precizează că în urma accidentului cei doi copii ai lui Huidu au necesitat sub zece zile de îngrijiri medicale.
Economica.net - vin, 21 oct. 2011, 12:33

Într-un comunicat de presă transmis vineri, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie precizează, referitor la accidentul provocat de Şerban Huidu, duminică, pe DN 1, că din probatoriul administrat până la acest moment al urmăririi penale reiese că în urma neadaptării vitezei la condiţiile de drum (carosabil ud) realizatorul TV a pătruns cu maşina pe contrasens şi a lovit autoturismul Dacia în care se aflau trei persoane.

În acest dosar au fost formulate concluziile medico-legale cu privire la decesul celor trei persoane care se aflau în autoturismul Dacia, stabilindu-se că moartea a fost violentă, cauzată de hemoragii interne şi externe, consecutive, în principal din cauza rupturilor de organe interne.

De asemenea, la dosar au fost depuse şi rapoartele de expertiză medico-legală întocmite pentru celelalte persoane implicate în accident, stabilindu-se că cei doi copii ai lui Şerban Huidu, în vârstă de 2 şi 4 ani, au suferit leziuni care necesită pentru vindecare sub zece zile de îngrijiri medicale (fapt care nu atrage răspunderea penală). Celelalte două pasagere ale autoturismului condus de Huidu, respectiv soţia acestuia şi bona copiilor, au avut leziuni care necesită pentru vindecare sub 60 de zile de îngrijiri medicale şi au precizat că nu formulează plângere prealabilă, mai arată Parchetul instanţei supreme.

Conform sursei citate, urmează „să fie stabilite obiectivele pentru efectuarea expertizei tehnice auto” şi, având în vedere că aceasta presupune citarea tuturor părţilor (inclusiv a aparţinătorilor victimelor), „în cursul săptămânii viitoare va fi posibilă stabilirea obiectivelor în acest sens”.

Parchetul ICCJ mai precizează că Şerban Huidu va depune la dosar actele medicale, după ce în prealabil vor fi traduse, având în vedere că acestea provin de la unităţi medicale din străinătate.

Realizatorul TV Şerban Huidu a fost audiat, vineri, timp de aproximativ două ore, la Parchetul Judecătoriei Braşov, unde a fost citat pentru a-i fi adus la cunoştinţă că a fost începută urmărirea penală împotriva sa pentru ucidere din culpă.

Ion Mînjină, avocatul lui Şerban Huidu, declara, joi, că realizatorului TV i s-a comunicat să aducă mai multe documente medicale care să ateste faptul că era apt pentru a conduce autovehicule, iar în prezent acesta aşteaptă documente medicale de la clinica din Viena unde Huidu a fost spitalizat în urma accidentului de schi.

„I s-a transmis să fie aduse documente medicale, iar în măsura în care le are le va prezenta. Mai trebuie să vină nişte documente şi din Austria, pe care le-am solicitat (…) Este foarte afectat de tot ce s-a întâmplat, iar asta nu trece de la o zi la alta”, preciza avocatul Ioan Mânjină.

Avocatul lui Şerban Huidu declara, totodată, că realizatorul TV nu avea nicio interdicţie de a conduce de la medicii care l-au tratat în urma accidentului de schi de iarna trecută. Avocatul preciza chiar că Şerban Huidu „este în posesia unei scrisori medicale” prin care, după accidentul de schi de iarna trecută din Austria, la finalul tratamentului şi perioadei de supraveghere i se recomandă să-şi reia toate activităţile anterioare, „implicit pe aceea de a conduce”.

Te-ar mai putea interesa și
STB SA are un nou director executiv: Alexandru Coșocariu
STB SA are un nou director executiv: Alexandru Coșocariu
Societatea de Transport București (STB) SA are un nou director executiv: Alexandru Coșocariu. Acesta a mai deținut funcții de conducere în cadrul unor societăți precum ALGORITHM CONSTRUCTII S3......
China a furnizat informații și documente într-o anchetă privind secționarea a doua cabluri submarine în Marea Baltică
China a furnizat informații și documente într-o anchetă privind secționarea a doua cabluri submarine în Marea Baltică
China a furnizat informaţii şi documente unei anchete comune privitoare la două cabluri submarine secţionate din Marea ...
Drumul Expres Bacău – Piatra Neamț ar putea fi prima șosea de mare viteză construită cu deținuți, după Revoluție
Drumul Expres Bacău – Piatra Neamț ar putea fi prima șosea de mare viteză construită cu deținuți, după Revoluție
Compania Națională de Investiții Rutiere a inițiat un parteneriat cu Administrația Națională a Penitenciarelor pentru ...
Preţul mediu al unui hectar de teren arabil, în România, a fost de 41.624 lei/ha
Preţul mediu al unui hectar de teren arabil, în România, a fost de 41.624 lei/ha
Preţul mediu al unui hectar de teren arabil, în România, a fost de 41.624 lei/hectar (ha) în anul 2023, cel mai scăzut ...