Pariul şefului de la Drumuri cu Centura Bucureşti: Deschiderea circulaţiei pe 4 benzi între Chitila şi Chiajna anul acesta

Lucrările de lărgire la patru benzi a Centurii Capitalei între Chitila (DN7) şi Chiajna (A1) vor fi finalizate până la sfârşitul anului, exceptând o secţiune de câteva sute de metri, unde lucrările vor continua şi anul viitor, sub condiţii de trafic, a spus miercuri Cătălin Homor, directorul general al CNADNR.
Economica.net - mie, 31 aug. 2016, 09:32
Pariul şefului de la Drumuri cu Centura Bucureşti: Deschiderea circulaţiei pe 4 benzi între Chitila şi Chiajna anul acesta

Până la sfârşitul anului, şoferii vor putea circula pe patru benzi pe tronsonul din Centura Capitalei dintre Chitila şi Chiajna, a spus şeful de la Drumuri cu ocazia unei vizite pe şantier.

„Lucrările integral vor fi finalizate în luna mai 2017, dar traficul va fi deschis la doua benzi pe sens la finalul acestui an. Vor fi lucrări adiacente. Pe zona cea mai complicată a tronsonului, în zona apeductelor, se va circula pe o suprafaţă de beton, urmând ca la începutul sezonului de lucru în 2017 să fie finalizat la nivel de asfalt”, a declarat Homor.

Poliţia nu şi-a dat acordul pentru restricţionarea totală a traficului pe segmentul de circa 800 de metri din Centura Bucureştiului, unde se află apeductele, astfel că lucrările se vor derula în condiţii de trafic şi vor fi finalizate mai târziu.

Reprezentanţii CNADNR menționeăză că în prezent se lucrează la:
– Relocarea utilităților în zonele Titan Mar, Mega Company și Remat Holding;
– Execuția lucrărilor necesare în vederea finalizării sensurilor giratorii de la Dragomirești, Remat și Petrom;
– Rampa de la Pod Chitila;
– Pasajul peste apeducte în zona Mega Company.
Astfel, pe o lungime de 8,695 km stadiul fizic este de 55%. Conexiunile sunt:
– A1 București – Pitești;
– DN7 București – Târgoviște – Pitești – Râmnicu Vâlcea – Sibiu – Deva – Arad;
– DJ 601A București – Roșu – Chiajna–Dragomirești Deal – limita județului Giurgiu.

De asemenea, ei spun că pentru cele două probleme majore care au stat în calea evoluției lucrărilor, respectiv eliberarea amplasamentelor de către diverși proprietari persoane fizice/persoane juridice și finalizarea lucrărilor de lărgire la 4 benzi în zona pasajului peste apeductele Arcuda I, II și III ale APA NOVA, km 57+740, au fost gasite soluții.

„În acest sens, la începutul lunii septembrie 2016, se va finaliza procedura de expropriere prin emiterea încheierii de intabulare pentru coridorul de expropriere situat pe raza administrativă a UAT Chitila. În același timp vor fi defrișați pomii marcați și a fost stabilită și soluția pentru devierea traficului în zona pasajului de la km 57+740 în vederea finalizării lucrărilor de lărgire, la 4 benzi, a părții carosabile”, mai spun reprezentanţii CNADNR.

Potrivit lor, până la finele anului 2016, în zona pasajului de la km 57+740 se va circula pe 4 benzi, urmând ca așternerea straturilor rutiere de mixtură asfaltică să fie executată imediat ce condițiile meteorologice vor permite acest lucru. Recepția întregului obiectiv se va face în luna mai a anului 2017.

„Deși a fost un proiect cu foarte multe probleme, chiar blocat, lucrările evoluează destul de bine. Se putea și mai bine. Am avut o întâlnire de lucru și în momentul de față vorbim de un proiect deblocat. Sunt anumite zone unde activitatea poate fi intensificată. Stăm bine cu mobilizarea. Până la sfârșitul anului ne-am angajat să redăm traficului cele 4 benzi pe acest sector de centură”, a declarat directorul general al CNADNR, Cătălin Homor.

Ovidiu Barbier, inginer consultant şi fost director coordonator proiecte variante ocolitoare în cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), a declarat anterior pentru Economica.net că lucrările ar putea fi terminate anul acesta în condiţiile opririi totale a circulaţiei.

Acesta menţiona că dacă traficul nu ar fi oprit, ci doar deviat pe un sens sau altul, atunci lucrările ar dura mai mult de şase luni, având în vedere că vine şi sezonul rece.

La începutul lunii, lucrările de lărgire la patru benzi a tronsonului lung de 8,6 kilometri erau realizate în proporţie de 70-80%, potrivit lui Barbier.

Termenul de finalizare a lucrărilor pe acest tronson a fost depăşit, în special din cauza problemelor cu exproprierile. Potrivit unei imagini (galerie foto) postate în mai 2015 pe forumul de specialitate skyscrapercity.com, acest tronson trebuia să fie gata în iunie 2015.

De la începerea lucrărilor de lărgire a Centurii Capitalei, CNADNR a modernizat puţin peste un sfert din centura lungă de 72 de kilometri, respectiv porţiunea cuprinsă între localităţile Chitila (DN7) şi Afumaţi (DN2), ce are o lungime de 20 de kilometri.

Pe secţiunea de 11 kilometri de la Afumaţi (DN2) la Glina (A2), pe care debutaseră prin 2012 lucrările de lărgire, firma constructoare, Tehnologica Radion, a intrat în insolvenţă şi contractul a fost reziliat. Cătălin Homor, directorul general al CNADNR, spune că acest contract va fi relicitat în curând şi că se aşteaptă la cel puţin o contestaţie.

În ceea ce priveste tronsonul de sud al Centurii, lung de 32 de kilometri, cuprins între Glina (A2) şi Chiajna (A1), Homor estimează că până la sfârşitul anului va fi scos la licitaţie un contract pentru proiectarea şi execuţia acestuia.

Te-ar mai putea interesa și
BCE va lua măsuri împotriva creditorilor care ignoră solicitările de remediere făcute de supervizori
BCE va lua măsuri împotriva creditorilor care ignoră solicitările de remediere făcute de supervizori
Banca Centrală Europeană intenţionează să ia măsuri contra creditorilor care se ocupă lent de remediile solicitate de supervizori, după sporirea frustrărilor cauzate de lipsa de reacţie,......
Update 2: Guvernul a depus jurământul la Palatul Cotroceni. Cabinetul Ciolacu a primit votul de încredere al Parlamentului. Votul de învestire a Guvernului s-a încheiat. Ce decalarații au făcut Ciolacu, Drulă, Simion, Coarnă (SOS) și Gavrilă (POT)
Update 2: Guvernul a depus jurământul la Palatul Cotroceni. Cabinetul Ciolacu a primit votul de încredere al Parlamentului. ...
Update 2: Miniştrii Cabinetului Ciolacu au depus, luni seară, jurământul de credinţă în faţa preşedintelui Klaus ...
Premier Energy a câștigat despăgubiri de aproximativ 4 milioane de euro și dobânzi legale penalizatoare în urma unui proces intentat pentru neexecutarea unui contract încheiat pe piața PCCB-BC
Premier Energy a câștigat despăgubiri de aproximativ 4 milioane de euro și dobânzi legale penalizatoare în urma unui ...
Casa de avocatură RTPR (Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu) anunță că a reprezentat cu succes compania Premier Energy ...
Tanczos Barna: Cu siguranţă trebuie să evităm creşterile de taxe şi impozite. Este obiectivul meu primordial cu toate că cifrele anului 2024 ne pun într-o situaţie provocatoare
Tanczos Barna: Cu siguranţă trebuie să evităm creşterile de taxe şi impozite. Este obiectivul meu primordial cu toate ...
Ministrul propus pentru preluarea portofoliului la Ministerul Finanţelor, Tanczos Barna, a declarat, luni, că România ...