Trei dintre aceste petiţii, care au primit cumulat peste 390.000 de semnături, solicită guvernului condus de Theresa May să pună în practică o ieşire a Regatului Unit din UE fără niciun acord.
Următoarele două petiţii, semnate în total de peste 130.000 de persoane, pledează pentru convocarea unui nou referendum privind Brexitul, în timp ce alte două petiţii, cu aproximativ acelaşi număr de semnături, cer executivului să oprească procesul ieşirii din UE.
Petiţiile vor fi dezbătute pe 14 ianuarie în Westminster Hall, sala anexă a Camerei Comunelor, şi deputaţii îl vor putea interpela pe un ministru al cabinetului, dar nu este prevăzut vreun vot asupra lor şi acest demers nici nu va antrena vreo schimbare legislativă.
Conform practicii britanice, petiţiile care strâng peste 10.000 de semnături trebuie să primească un răspuns din partea guvernului, iar cele cu peste 100.000 de semnături sunt trimise spre dezbatere în parlament.
Comitetul pentru petiţii al legislativului a decis ca de data aceasta să reunească toate petiţiile pe tema Brexitului într-o singură dezbatere pentru ca ele să fie discutate cât mai repede şi să nu fie depăşite de evenimente, dat fiind că pe 15 ianuarie Camera Comunelor trebuie să se pronunţe prin vot asupra acordului privind Brexitul încheiat între Londra şi Bruxelles.