Pasaje rutiere pe DN1: Cum va arăta cel de la Sinaia Sud VIDEO

Proiectanții pasajelor de pe DN1 au postat imagini 3D cu cel care urmează să fie construit în zona Sinaia Sud. Miercuri, 2 februarie, au fost aprobați în Guvern indicatorii tehnico - economici ai celor două pasaje rutiere din Sinaia.
Anemona Andone - joi, 03 feb. 2022, 17:51
Pasaje rutiere pe DN1: Cum va arăta cel de la Sinaia Sud VIDEO

Guvernul a aprobat miercuri, 2 februarie, indicatorii tehnico-economici pentru realizarea a două pasaje rutiere în oraşul Sinaia, judeţul Prahova, cu scopul fluidizării traficului în zonă, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, potrivit Agerpres.

sinaia sud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii ‘Realizare pasaj rutier intersecţia DN 1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud), judeţul Prahova’, o investiţie necesară pentru a fluidiza traficul în oraşul Sinaia şi a creşte gradul de siguranţă rutieră şi, implicit, a scăderii numărului de accidente rutiere. Pasajul va avea o lungime de 438 de metri cu o valoare totală a investiţiei estimată la 53,49 milioane lei, finanţarea obiectivului fiind realizată din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. Durata realizării investiţiei este de 26 de luni„, a declarat Dan Cărbunaru, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De asemenea, a adăugat el, Guvernul a aprobat şi indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui alt pasaj rutier în oraşul Sinaia, în zona Sinaia Nord, la intersecţia DN1 cu Bulevardul Ferdinand.

„Potrivit hotărârii de guvern aprobată astăzi, va fi realizat un pasaj în zona de nord, unul dintre punctele unde de obicei apar aglomerări în trafic, în special la final de săptămână, construirea pasajului urmând să ducă la fluidizarea traficului, reducerea ambuteiajelor şi riscului accidentelor. Un pasaj de 382 de metri, cu o valoare a investiţiei de 56,57 milioane lei, realizat în următoarele 28 de luni, finanţarea fiind realizată din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat prin intermediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii”, a mai declarat miercuri Cărbunaru.

În vara anului 2020, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a scos la licitație studii pentru pasaje pietonale și rutiere peste DN1 și pentru nod rutier la Cormanic.

La începutul anului 2021, CNAIR a semnat cu asocierea Metroul SA – Italrom Inginerie Internațională SRL mai multe contracte de elaborare studiu de fezabilitate și proiect tehnic pentru pasaje pietonale și rutiere pe DN1, după cum reiese din Registrul Operațiunilor Generatoare de Obligații de Plată (ROGOP) al companiei.

Mai exact, CNAIR a semnat pe 12 februrarie 2021 contractele de elaborare SF și PTE pentru realizare pasaj rutier la intersectia DN 1 cu Bd. Republicii (Sinaia Sud), respectiv la intersecția DN1 cu Bd. Ferdinand (Sinaia Nord).

Anterior, pe 22 ianuarie 2021, CNAIR a semnat contractele de elaborare SF și PTE amenajare pasaj pietonal subteran Primăria Comarnic și amenajare pasaj pietonal subteran piața centrală din Comarnic – intersectie DN1 cu str. Ghioșești.

Aceeași asociere se ocupă și cu proiectarea pasajului rutier tip sens giratoriu suspendat de la intersectia DN1 cu DN73A, lângă Predeal. Valoarea investiției în acest proiect va fi de circa 132,5 milioane de lei, cu TVA inclus, iar durata de execuție de 30 de luni.

pasaj sinaia sud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FOTO – VIDEO: Pasaj rutier intersecția DN1 cu Bd Republicii, Sinaia Sud (sursa: LinkedIn Italrom Inginerie Internațională).

Te-ar mai putea interesa și
NEPI Rockcastle a cumpărat unul dintre cele mai mari malluri din Polonia cu 373 de milioane de euro
NEPI Rockcastle a cumpărat unul dintre cele mai mari malluri din Polonia cu 373 de milioane de euro
NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri din România, a cumpărat Magnolia Park, un mall din Wroclaw, Polonia, cu 373 de milioane de euro. ...
Regenerarea coridorului Dâmboviţei – CGMB a aprobat elaborarea unui PUZ. Care sunt principalele obiective
Regenerarea coridorului Dâmboviţei – CGMB a aprobat elaborarea unui PUZ. Care sunt principalele obiective
Consilierii municipali au fost de acord, luni, cu începerea demersurilor pentru realizarea unui Plan Urbanistic Zonal având ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea a trei companii de către OMV Petrom
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea a trei companii de către OMV Petrom
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care OMV Petrom S.A. a preluat companiile Intertrans Karla SRL, Bridgeconstruct ...
Investiţiile străine directe au scăzut cu 32,5%, până la 6,75 miliarde euro, în 2023
Investiţiile străine directe au scăzut cu 32,5%, până la 6,75 miliarde euro, în 2023
Fluxul net de investiţii străine directe (ISD) în anul 2023 a scăzut la 6,75 miliarde euro, de la 10 miliarde de euro ...