Pasajul Ciurel din Bucureşti s-ar putea continua spre autostrada A1 cu drum expres construit pe malul Lacului Morii

19 05. 2018
20180427_191056_77159400

„Soluţia finală avută în vedere pentru continuarea proiectului este construcţia unui drum în consolă pe malul lacului, pe cei circa doi kilometri de la pasaj până la Uverturii”, spun sursele noastre. Pentru implementarea acestei soluţii se poartă discuţii cu reprezentanţii Apelor Române.

Pe lângă faptul că va fi extrem de util prin decongestionarea traficului de pe Bulevardul Iuliu Maniu, noul drum expres va oferi şi o vedere spectaculoasă, adaugă sursele.

Potrivit lor, noua soluţie nu presupune costuri de construcţie mai mari, chiar dacă implică forări şi utilizarea de grinzi prefabricate.

Prima fază a proiectului „Penetraţia Splaiul Independenţei-Ciurel-Autostrada Bucureşti Piteşti” este Pasajul Ciurel, care ar putea fi gata în noiembrie anul acesta, conform celui mai recent termen estimat de către constructor.

Nodul Virtuţii (Pasajul Ciurel) este compus din podul hobanat care traversează râul Damboviţa si o serie de pasaje denivelate care asigură traversarea bulevardului Virtuţii şi conexiunile acestuia cu direcţiile principale de mers – Splaiul Independenţei – Autostrada A1. Luna trecută, reprezentanţii Primăriei Capitalei anunţau că Podul hobanat e realizat in proporţie de aproximativ 85,5%, în timp ce întregul tronson Nod rutier „Virtutii” este realizat în procent de 58%.

De asemenea, ei anunţau un nou traseu pentru continuare proiectului spre A1, traseu ce va fi divizat în două loturi.

PMB preciza că, avand în vedere vechimea documentaţiei în baza căreia a fost atribuită lucrarea şi problemele identificate pe parcursul desfăşurării lucrărilor, a fost analizată adoptarea unei noi soluţii de realizare a tronsoanelor 2 si 3 ale acestui obiectiv.

„Astfel, în urma grupului de lucru format la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti cu reprezentanţi ai proiectantului şi reprezentanţi ai Primăriei Sector 6, s-a stabilit un nou traseu în imediata vecinatate, minim invaziv în privinţa exproprierilor şi implicit a costurilor acestora, iar acest proiect va fi integrat în PUZ-ul coordonator Sector 6”, spuneau oficialii PMB.

Valoarea proiectului se ridică la 1,5 miliarde de lei, conform indicatorilor tehnico-economici modificaţi prin HCGMB nr. 123/2007.

Asociaţia Metrou Uşor a realizat pe 12 mai un reportaj pe şantier (video jos).