„Constructorul român a finalizat pasajul de la Drajna înainte de termenul contractual. Iar construcția a fost finanțată prin POIM”, a mai transmis ministrul Transporturilor.
Secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu a transmis la rândul său darea în trafic a Pasajului de la Drajna, alternativa la traversarea localității Drajna și a trecerii la nivel cu calea ferată.
Lucrările au fost finanțate din fonduri externe nerambursabile, valoarea inițială fiind de 98 milioane lei, fără TVA, iar până la final, a fost actualizată la 128 milioane lei, fără TVA, a precizat secretarul de stat.
Potrivit lui, traficul feroviar a fost și este într-o continuă creștere în această zonă, ajungând la aproape 80 trenuri/zi anul trecut, iar timpul cumulat în care bariera a fost coborâtă pentru trecerea trenurilor a ajuns până la 6h/zi, generând astfel cozi și timp de așteptare foarte mare.
Scrioșteanu a menționat că este vorba despre realizarea unei supratraversări pe DN21, cu o lungime de 2,7 km, iar pasajul propriu-zis se întinde pe 305 m. Pasajul traversează totodată și DN 3A Lehliu – Fetești, drum național paralel cu CF 800.
Pasajul de la Drajna, construit de gălățenii de la Arcada Company, va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio Brăila – Slobozia – Călărași-Chiciu, de aproximativ 142 km.