„Lucrările pe cei 2,7 km ai acestui pasaj au durat cu aproximativ două luni mai puțin decât era prevăzut în contract”, a mai spus Pistol.
Potrivit lui, odată cu deschiderea circulației pe Pasajul Drajna se elimină blocajele care se formau la trecerea la nivel cu linia de cale ferată de la Dragalina.
În perioada sezonului estival crește inclusiv frecvența trenurilor spre litoral, motiv pentru care se stătea în coadă la barieră perioade lungi de timp.
Construcția pasajului de la Drajna (județul Călărași) de pe DN21 a fost finanțată din bani europeni (POIM).
Contractul pentru Pasajul Drajna a fost semnat în februarie 2021 cu SC Arcada Company SA pentru suma de 98,12 milioane de lei fără TVA. Durata contractului include șase luni pentru proiectare şi 18 luni pentru execuţie, iar perioada de garanţie a lucrărilor este de 60 de luni.
Proiectul pasajului a presupus realizarea unei supratraversări pe DN21, cu o lungime de 2,7 km, iar pasajul propriu-zis se întinde pe 305 m. Pasajul traversează totodată și DN 3A Lehliu – Fetești, drum național paralel cu CF 800.
Pasajul de la Drajna este parte integrantă a viitorului drum TransRegio Brăila – Slobozia – Călărași – Chiciu, de aproximativ 142 km, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul județului Ialomița.
FOTO: Facebook Cristian Pistol