Patria Credit IFN oferă credite fără avans și fără garanții micilor afaceri de la sate

Compania Patria Credit a anunțat joi prin intermediul unui comunicat că a semnat un acord cu Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS), prin care beneficiază de o garanție finanțată de Uniunea Europeană în cadrul Programului pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială (EASI). Că urmare a perfectării acestei colaborări, Patria Credit va putea să le acorde clienților săi accesul la finanțări de până în 120.000 de lei, fără avans și fără garanții.
Economica.net - joi, 05 nov. 2020, 14:32
Patria Credit IFN oferă credite fără avans și fără garanții micilor afaceri de la sate

Concret, Patria Credit lansează, astfel, un nou produs de finanțare, fără garanții reale, până la 120.000 de lei și vine în sprijinul afacerilor rurale mici și foarte mici indiferent de obiectul de activitate (agro sau non-agro)

Noua inițiativă vine în ajutorul micilor întreprinzatori din zonele rurale cu activități derulate în domeniul agricol sau non-agricol, indiferent de forma de organizare stabilită (de exemplu: producători agricoli, PFA, II, IF, SRL etc).

Beneficiul acestui produs este reprezentat, în principal, de lipsa garanțiilor solicitate în mod obișnuit pentru acoperirea sumei împrumutate, aceasta fiind acoperită în premieră în proporție de 90% de garanția europeană ca formă de sprijin în pandemia COVID până în aprilie 2021, ulterior aceasta revenind la 80% din valoarea finanțată.

”Garanția europeană ne permite să mărim limita maximă a finanțărilor acordate, până la 120.000 de lei, și să susținem în continuare dezvoltarea producătorilor agricoli și micilor afaceri din mediul rural. Totodată, noua facilitate crește numărul celor care pot primi finanțare chiar dacă nu dispun de garanții suficiente, situație des întâlnită în mediul rural. Este un nou proiect dezvoltat cu FEI, partener strategic al Patria Credit, și ne bucurăm de încrederea acordată în sprijinirea micilor antreprenori români și dezvoltarea comunităților rurale. Mai mult, noul acord susține demersul comun al Patria Credit și FEI de a oferi acces la finanțare segmentelor vulnerabile și de a contribui astfel la creșterea gradului de incluziune financiară, economică și socială.” a declarat Raluca Andreica, CEO Patria Credit.

Noul produs se va numi credit fără garanții EaSI de la Patria Credit și va facilita accesul la microfinanţare pentru producătorii agricoli și afacerile mici. Prin aceast nou produs pot fi finanțate activitatea curentă (de exemplu achiziția de mărfuri, materii prime sau salarii etc.), investiții (de exemplu achiziții de echipamente, utilaje, mijloace de transport și chiar achiziții sau îmbunătățiri imobiliare) sau proiecte cu destinație mixtă (capital de lucru și investiții).

Patria Credit este unul dintre cei mai importanți și dinamici finanțatori ai producătorilor agricoli din România, cu peste 15 ani de experiență. În prima jumătate a anului 2020, Patria Credit a continuat trendul ascendent de creștere, înregistrând un profit de 2,6 miloane de lei, mai mare cu 15% față de aceeași perioadă din 2019.

De asemenea, in contextul general de COVID-19, Patria Credit a continuat sa fie alaturi de producatorii agricoli si micile afaceri cu produse noi, cum ar fi creditul tomatina, si fluxuri simplificate digitale – plata ratelor cu cardul in site si flux de creditare initiat in on-line- , facilitand accesul rapid la finantare in conditii de siguranta si atentie maxime pentru fermieri si micile afaceri.

Despre Patria Credit si Grupul Patria Bank

Patria Credit IFN SA este o instituție financiară nebancară (IFN) specializată în finanțarea agricultorilor și a microintreprinderilor, în special din mediul rural. Patria Credit IFN SA este membră a Grupului Patria Bank, grup deţinut de Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și ezvoltare), FEI (Fondul European de Investiții, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiții), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW), BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre). Grupul Patria Bank include Patria Bank, Patria Credit IFN și Patria Asset Management.
Patria Credit este membră a European Microfinance Network (EMN) şi Microfinance Centre (MFC).

Te-ar mai putea interesa și
Turcia – Erdogan va discuta cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, despre războiul din Ucraina
Turcia – Erdogan va discuta cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, despre războiul din Ucraina
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va discuta luni despre cele mai recente evoluţii din războiul Rusia-Ucraina cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, în cadrul vizitei acestuia la Ankara,......
Cristian Buşoi, despre conducerea PNL: Există argumente extrem de puternice în favoarea lui Ilie Bolojan
Cristian Buşoi, despre conducerea PNL: Există argumente extrem de puternice în favoarea lui Ilie Bolojan
Liberalul Cristian Buşoi a declarat luni că există argumente "extrem de puternice" în favoarea lui Ilie Bolojan pentru ...
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, ...
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Companiile care achiziţionează şi utilizează sisteme de Inteligenţă Artificială (IA) cu grad ridicat de risc la locul ...