Patriarhia înalță un mare centru pentru tineret în Pantelimon. Suma uriașă oferită la licitație

04 08. 2024
patriarhie

Patriarhia Română este dispusă să plătească aproape 131 de milioane de lei pentru a reabilitata și mări un centru de activități cu tineretul din comuna Pantelimon, județul Ilfov, arată un anunț postat în sistemul electronic de achiziții publice.

” Se achiziționează servicii de proiectare, execuție de lucrări și servicii de asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuție a lucrărilor pentru obiectivul „Construire centru de activități cu tineretul – Sfântul Ilie Tesviteanul. Reabilitare clădiri existente, construcții noi, demolare clădiri existente, amenajare exterioară incintă, împrejmuire” – Str. Răscoalei nr. 3-5, oraș Pantelimon, Jud. Ilfov, conform precizărilor din Caietul de sarcini. Număr de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor/candidaturilor: 20 zile. Autoritatea contractanta va răspunde în mod clar și complet tuturor solicitărilor de clarificare în a 11 a zi înainte de termenul limită stabilit în anunțul de participare pentru depunerea ofertelor.”, relevă datele mai sus amintite.

Criteriul de atribuire a lucării va fi cel mai biun raport calitate/preț, stabilit printr-o formulă în care prețul reprezintă 40%, iar criteriile de calitate 60%.

„Reabilitare clădiri existente, construcții noi, demolare clădiri existente, amenajare exterioară incintă, împrejmuire” – Str. Răscoalei nr. 3-5, oraș Pantelimon, Jud. Ilfov. Antreprenorul se obligă:

a) să întocmească documentațiile tehnice necesare în vederea obținerii avizelor/acordurilor/ autorizațiilor necesare;

b) să întocmească documentația tehnică pentru obținerea Autorizației de desființare – D.T.A.D.;

c) să întocmească documentația tehnică pentru obținerea Autorizației de construire – D.T.A.C.;

d) documentația tehnică pentru autorizarea executării organizării lucrărilor – D.T.O.E.;

e) să elaboreze și să predea documentațiile tehnice aferente proiectului tehnic și detaliilor de execuție – PT + DDE;

f) să elaboreze și să predea proiectul post-execuție – „as-built”;

g) să asigure asistența tehnică din partea proiectantului pe toată perioada de execuție a lucrărilor și să participe la fazele determinante;

h) să execute și să finalizeze lucrările la obiectivul de investiții „Construire centru de activități cu tineretul – Sfântul Ilie Tesviteanul. Reabilitare clădiri existente, construcții noi, demolare clădiri existente, amenajare exterioară incintă, împrejmuire”.

Documentația tehnică de execuție va fi elaborată pe toate specialitățile și va conține documentația completă – parte scrisă și desenată, inclusiv caietele de sarcini, necesare obținerii avizelor cerute prin Certificatul de Urbanism, a Autorizației de Construire și toate detaliile necesare pentru faza de execuție a lucrărilor. Ulterior elaborării documentației tehnice de execuție complete, prestatorul va executa toate lucrările prevăzute în documentație, în concordanță cu cerințele Beneficiarului. Începerea executării contractului obiect al prezentei procedurii este condiționată de obținerea finanțării nerambursabile, cu respectarea dispozițiilor Hotărârii nr. 395/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziție publică/acordului-cadru din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările şi completările ulterioare. Autoritatea Contractantă estimează ca va putea obține finanțarea aferentă contractului în termen de 24 de luni de la data inițierii procedurii în SEAP.

În cazul în care, indiferent de motive, obținerea finanțării nu se realizează, autoritatea contractantă va aplica prevederile art. 212 alin. (1) lit. c) teza a II-a din Legea nr. 98/2016, cu modificările şi completările ulterioare, fiind imposibilă începerea executării contractului de achiziție publică. Ofertanții din cadrul acestei proceduri înțeleg că Autoritatea Contractantă și/sau finanțatorul nu pot fi considerați răspunzători pentru vreun prejudiciu în cazul anulării procedurii de atribuire, indiferent de natura acestuia și indiferent dacă Autoritatea Contractanta și/sau finanțatorul au fost notificați asupra existenței unui asemenea prejudiciu. Ofertanții din cadrul acestei proceduri acceptă utilizarea condițiilor speciale de mai sus/clauzei suspensive, asumându-și întreaga răspundere în raport cu eventualele prejudicii pe care le-ar putea suferi în situația descrisă.”, detaliază anunțul din SEAP.