Întrebat de ce a fost chemat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 2, Dinu Patriciu a spus că a venit să înceapă să lămurească, „încet, încet, nişte poveşti din Adevărul Holding”.
Dinu Patriciu a mai spus că în acest dosar se consideră parte vătămată şi că, până la urmă, „lucrurile o să iasă la iveală”.
El a precizat că pregăteşte să depună, la rândul său, o plângere. „Pregătesc o plângere pe care urmează să o depun. Nu obişnuiesc să spun lucruri nejustificate decât atunci când am probe”, a declarat Dinu Patriciu.
Patriciu a adăugat că a mai dat declaraţii legate de Adevărul Holding şi în faţa procurorilor DIICOT.
Omul de afaceri Dinu Patriciu a fost audiat, marţi, la Serviciul de Investigarea Fraudelor Sector 2, într-un dosar care vizează presupuse fapte de evaziune fiscală.
Surse din Poliţie au declarat pentru MEDIAFAX că în acest dosar se fac acte premergătoare începerii urmăririi penale, dosarul fiind deschis în urma unui denunţ. Ancheta este derulată de Serviciul de Investigarea Fraudelor Sector 2.
În noiembrie 2012, Tribunalul Bucureşti a admis deschiderea procedurii generale de insolvenţă în cazul societăţii Adevărul Holding SRL, care deţine mai multe publicaţii, printre care şi cotidianul Adevărul. Adevărul Holding a cerut falimentul în contextul în care trustul de media a fost preluat de Cristian Burci de la Dinu Patriciu.
Tribunalul Bucureşti a dispus, prin decizia de deschidere a procedurii insolvenţei în cazul Adevărul Holding, sigilarea bunurilor din averea acestei companii în sarcina administratorului judiciar provizoriu, Servicii Reorganizare şi Lichidare IPURL, potrivit minutei instanţei.
Adevărul Holding a fost înfiinţat în toamna anului 2006, de Dinu Patriciu, imediat după achiziţia ziarului Adevărul.
Anul trecut, Dinu Patriciu a avut dificultăţi financiare atât cu Adevărul Holding SRL, cât şi cu firma MIC.RO RETAIL SRL care a intrat în faliment, pe lista creditorilor existând peste 1.200 de societăţi şi persoane fizice şi aproximativ 5.000 de salariaţi neplătiţi. Printre societăţile păgubite se numără Mercadia Holland BV, acţionarul majoritar al MIC.RO. Pentru garantarea unor împrumuturi luate de Mercadia Holland BV de la BCR, Dinu Patriciu a gajat cu disponibilităţile bancare ale MIC.RO şi cu alte bunuri ale acestei societăţi.
Surse din mediul de afaceri susţin că datoriile lui Dinu Patriciu se ridică la aproximativ 100 de milioane de euro.
Pe de altă parte, Dinu Patriciu se judecă în două dosare, la Judecătoria Sectorului 1, cu soţia sa, Dana.
Într-unul dintre aceste dosare, soţia omului de afaceri Dinu Patriciu solicită partajarea averii şi o jumătate din totalul acesteia, următorul termen fiind stabilit în 11 septembrie.
În acţiunea de la Judecătoria Sectorului 1, soţia lui Dinu Patriciu a cerut separaţia judiciară a bunurilor deţinute în comun, acuzându-l că, pe fondul unor relaţii extraconjugale şi al unei stări de sănătate precare, a înstrăinat bunuri comune şi a garantat obligaţii asumate scriptic în favoarea celei cu care are o relaţie extraconjugală.
În 14 februarie, omul de afaceri Dinu Patriciu a intentat acţiune de divorţ la Judecătoria Sectorului 1, dosarul având termen în 16 septembrie.
Agenţia de presă MEDIAFAX relata, la începutul lunii octombrie 2012, că omul de afaceri Dinu Patriciu şi-a gajat tablouri din colecţia personală, cu o valoare de achiziţie de peste 2 milioane de euro, către firme pe care le controlează, înregistrate în Elveţia sau Cipru, precum şi către persoana cu care se presupune ca are o relatie extraconjugala.
Începând din toamna anului trecut, Patriciu a constituit gaj în favoarea DP Holding (Elveţia), Veridesco Limited (Cipru) şi Melanie Anne Chen, pentru circa 80 de tablouri din colecţia personală. Melanie Chen este membru în boardul director al DP Holding şi preşedinte executiv al Marine Resources Exploration International BV, firme deţinute de Patriciu.