Patronatul din IT, condus de o fostă directoare de la Avira

ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software şi Servicii, are, începând cu 14 ianuarie 2019 un nou director executiv, în persoana Gabrielei Mechea, care o va înlocui pe Valerica Dragomir. După 17 ani în calitate de director executiv al ANIS, Valerica Dragomir își va continua traseul profesional în afara organizaţiei.
Lidia Neagu - lun, 21 ian. 2019, 12:03
Patronatul din IT, condus de o fostă directoare de la Avira

Gabriela Mechea are o experiență de peste 15 ani în poziții de top management în companii de tehnologie. Înainte de a se alătura echipei ANIS, Gabriela a condus timp de 2 ani operațiunile Vector Watch din poziția de Managing Director. În perioada august 2011 – septembrie 2015, aceasta a deținut funcția de Country Manager România în cadrul furnizorului de soluții de securitate, Avira. Anterior, Gabriela Mechea a ocupat pozițiile de General Manager al Gecad Net, 2005 – 2010, respectiv CEO al Gecad Technologies, 2010 – 2011.

„România are o șansă de creștere, iar această șansă este dată și de sectorul IT. Avem specialiști apreciați de marile companii de tehnologie pe care am reușit să-i ținem în țară și, în unele cazuri, să-i repatriem, grație ecosistemului dezvoltat în România în ultimii 20 de ani și cu aportul ANIS. Îmi doresc ca alături de echipa și membrii ANIS să aducem un nou suflu industriei în misiunea ei de a crea produse și servicii inovatoare, care vor plasa România în topul liderilor digitali. Contribuția Valericăi Dragomir la evoluția ANIS și, implicit, a industriei IT este, fără îndoială, extrem de valoroasă și țin să-i mulțumesc pentru munca depusă „, afirmă Gabriela Mechea, noul Director Executiv ANIS.

ANIS a împlinit anul trecut 20 de ani de la înființare, perioadă în care a contribuit semnificativ, prin acțiunile sale, la promovarea României ca destinație de outsourcing cu valoare adăugată mare și la creșterea pieței interne de IT. Asociația a reușit, încă de la debut, să reprezinte cu succes interesele companiilor de IT în fața mediului legislativ, astfel încât România să poată deveni un generator de inovaţie, iar în viitor, un lider regional în materie.

„Gabriela este un profesionist cu un parcurs impresionant în cadrul unora dintre cele mai importante organizații de IT din România. Din poziția de Director Executiv ANIS, ea va contribui decisiv la reînnoirea viziunii și imaginii asociației după 20 de ani în care organizația a sprijinit cu succes dezvoltarea industriei locale de IT. De asemenea, doresc să-i mulțumesc Valericăi Dragomir pentru efortul și pasiunea depuse în toate activitățile și proiectele desfășurate de ANIS în ultimii 17 ani și îi urez mult succes în continuare”, a declarat Teodor Blidăruș, Președinte ANIS.

Viziunea ANIS este în acord cu transformarea industriei şi îndreptarea către zona de produse și servicii software cu valoare adăugată. De aceea, la peste 20 de ani de la înfiinţare, ANIS nu numai că joacă un rol activ în reprezantarea intereselor industriei, dar contribuie totodată, prin proiectele de impact pe care le derulează, la găsirea și implementarea de soluţii concrete la probleme structurale cu care piața locală de IT se confruntă.

Concret, pentru a rezolva problema lipsei datelor statistice în domeniu, ANIS, începând cu 2013, derulează în parteneriat cu firma de consultanță Pierre Audoin Consultants Studiul ANIS, un raport anual detaliat ce prezintă evoluția principalilor indicatori din piață.

Ghidul Software pentru Achiziţii Publice este un alt proiect ANIS prin care asociația sprijină piața de IT care trece printr-o perioadă de stagnare. De asemenea, unul dintrele cele mai importante obiective care se regăsesc pe agenda asociației îl reprezintă educația, de la măsuri pe termen lung la acțiuni concrete pe termen scurt cu impact naţional. Aceste măsuri s-au concretizat prin lansarea programului Burse ANIS de stimulare a cadrelor didactice din facultăţi şi a infuziei de knowledge. Prima ediție a adunat 35 de proiecte inovatoare și a avut un fond de premiere de 50.000 de euro.

Înființată în anul 1998, ANIS reprezintă interesele companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei locale de software și servicii, creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

Te-ar mai putea interesa și
AI la bugetari. Program de guvernare PSD privind digitalizarea – Ivan: Vorbim inclusiv de folosirea inteligenţei artificiale în administraţia publică
AI la bugetari. Program de guvernare PSD privind digitalizarea – Ivan: Vorbim inclusiv de folosirea inteligenţei artificiale ...
Inteligenţa artificială va fi folosită în administraţia publică din România, iar cel mai important proiect pregătit în momentul de faţă este aplicaţia unică a statului, a declarat,......
UPDATE – România intră deplin în Schengen în ianuarie 2025, anunţă Ungaria. Primele reacţii
UPDATE – România intră deplin în Schengen în ianuarie 2025, anunţă Ungaria. Primele reacţii
România şi Bulgaria se pot alătura pe deplin spaţiului Schengen de liberă circulaţie din ianuarie 2025, a declarat ...
43% dintre companiile germane active în România estimează degradarea mediului economic în următoarele 12 luni
43% dintre companiile germane active în România estimează degradarea mediului economic în următoarele 12 luni
Aproximativ 43% dintre companiile germane din România estimează o înrăutăţire a situaţiei economice în următoarele ...
ANAF avertizează cu privire la mesajele false transmise în numele instituției
ANAF avertizează cu privire la mesajele false transmise în numele instituției
Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii cu privire la reapariția unor mesaje false transmise ...