Patru companii din China au comandat 292 de avioane Airbus, cu valoare de catalog de 37 de miliarde de dolari

Constructorul aeronautic european Airbus a confirmat vineri că a semnat acorduri cu patru companii aeriene chineze care vor să achiziţioneze un număr total de 292 de avioane de tip A320neo, cu o valoare de catalog de 37 de miliarde de dolari, transmite AFP, relatează Agerpres.
AGERPRES - vin, 01 iul. 2022, 17:31
Patru companii din China au comandat 292 de avioane Airbus, cu valoare de catalog de 37 de miliarde de dolari

Compania aeriană chineză China Eastern a informat că a comandat 100 de avioane Airbus A320neo, în timp ce rivala China Southern va achiziţiona 96 de avioane de acelaşi tip. La rândul lor, Air China şi filiala sa ShenzhenAirlines au confirmat că vor achiziţiona 96 de avioane Airbus A320neo.

Teoretic, cele 292 de avioane A320neo au o valoare de catalog de 37 miliarde de dolari, însă în mod obişnuit companiile aeriene beneficiază de reduceri importante de preţuri în cazul unor comenzi mari.

„Aceste noi comenzi demonstrează încrederea de care se bucură Airbus în rândul clienţilor”, a declarat directorul comercial de la Airbus, Christian Scherer.

La finele lunii mai 2022, numărul total al avioanelor Airbus aflate în serviciul companiilor aeriene chineze era de peste 2.070 de aparate.

China este o piaţă crucială pentru Airbus şi rivalul american Boeing, având în vedere că este cea mai populată ţară de pe glob şi ambii producători de avioane au făcut eforturi pentru a-şi creşte prezenţa în China. Deşi călătoriile cu avionul în China suferă de pe urma restricţiilor impuse în contextul Covid-19, comenzile pentru noi avioane trebuie făcute cu câţiva ani în avans, având în vedere că producătorii au capacităţi limitate.

Grupul Airbus este lider global în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe. Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri şi mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport şi pentru alte misiuni. Airbus este prezentă în România cu toate cele trei divizii: Airbus Helicopters România şi Premium Aerotec în Braşov şi Airbus Defense and Space în Bucureşti.

Sursa foto: Flickr

Te-ar mai putea interesa și
Ce spune Nicuşor Dan despre planurile pentru digitalizarea ANAF
Ce spune Nicuşor Dan despre planurile pentru digitalizarea ANAF
Preşedintele Nicuşor Dan a explicat vineri seara că digitalizarea ANAF a fost planificată iniţial în nouă etape, însă în prezent ea se află abia la pasul al doilea, potrivit Agerpres....
Altex își ia licența de comerciant de energie electrică. Ostahie: “Energia verde este un proiect strategic”
Altex își ia licența de comerciant de energie electrică. Ostahie: “Energia verde este un proiect strategic”
O firmă din grupul Altex urmează să primească săptămâna viitoare licența de exploatare comercială a centralelor ...
BNR estimează că perspectiva apropiată a inflaţiei se înrăutăţeşte accentuat, ca urmare a expirării schemei de plafonare a prețului la energie electrică și a creșterii TVA și a accizelor
BNR estimează că perspectiva apropiată a inflaţiei se înrăutăţeşte accentuat, ca urmare a expirării schemei de ...
Membrii Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României estimează că perspectiva apropiată a inflaţiei ...
Salariul șefului Consiliului Concurenței a scăzut cu o treime. Zice că mai bine dă din oameni afară decât să taie salariile tuturor
Salariul șefului Consiliului Concurenței a scăzut cu o treime. Zice că mai bine dă din oameni afară decât să taie ...
Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, crede că reducerea de personal este o variantă mai bună decât ...