Potrivit acestora, cele patru companii sunt grupul finlandez Fortum, producătorii cehi CEZ şi EPH precum şi un consorţiu ungar format din divizia MOL din Slovacia, Slovnaft, şi compania publică de utilităţi din Ungaria MVM Group. Deutsche Bank şi BNP Paribas sunt consilieri Enel în procesul de vânzare a acestor active, scrie Agerpres.
Enel, una din cele mai îndatorate companii europene de utilităţi, a scos la vânzare anul trecut participaţiile sale la companiile din Slovacia şi România în cadrul unui plan destinat reducerii datoriilor pentru a putea susţine investiţiile şi dividendele. Recent însă Enel a decis să oprească procesul de vânzare a activelor sale de distribuţie din România dar a decis să continue cu vânzarea activelor Enel din Slovacia.
În 2005, Enel a preluat 66% din acţiunile Slovenske Elektrarne pentru 839 milioane de euro, cu promisiunea că va investi alte 1,9 miliarde de euro în următorii 10 ani. În cadrul contractului de privatizare, compania italiană s-a angajat să finalizeze construcţia altor două unităţi la centrala nucleară de la Mochovce. Guvernul slovac deţine restul de 34% din acţiunile Slovenske Elektrarne.