Pentru a ține pasul cu concurența, Nissan va dezvolta și produce mașini în China

Nissan Motor a anunţat că va vinde pe plan mondial vehicule electrice (EV) dezvoltate în China, după ce a încheiat un acord cu Universitatea Tsinghua pentru a-şi asigura resurse locale în vederea accelerării cercetării şi dezvoltării în domeniul electrificării.
Robert Stan - lun, 18 dec. 2023, 11:17
Pentru a ține pasul cu concurența, Nissan va dezvolta și produce mașini în China

Producătorul auto nipon ia în considerare exportarea actualei game de autovehicule cu motoare pe combustie şi a viitoarelor modele complete electrice şi hibride plug-in produse şi dezvoltate în China pe pieţele externe, a afirmat Masashi Matsuyama, vicepreşedintele Nissan Motor şi şeful subsidiarei Nissan din China. Acesta a explicat că Nissan este interesat de aceleaşi pieţe ca şi rivalii din China, cum ar fi BYD.

Compania se alătură producătorilor auto străini, inclusiv Tesla, BMW şi Ford, care îşi majorează exporturile de vehicule fabricate în China, profitând de costurile de producţie mai scăzute din statul asiatic şi de majorarea capacităţii de utilizare a fabricilor lor.

China, cea mai mare piaţă auto din lume, a fost responsabilă pentru doar o cincime din vânzările globale ale Nissan, de aproximativ 2,8 milioane de vehicule în primele zece luni din 2023, în scădere faţă de perioada similară din 2022.

Nissan va înfiinţa anul viitor un centru comun de cercetare cu Universitatea chineză de top Tsinghua, unde se va concentra pe cercetarea şi dezvoltarea în domeniul electrificării, inclusiv infrastructura pentru încărcarea EV şi reciclarea bateriilor.

Nissan vrea să dezvolte până în 2026 zece noi vehicule electrice în China, patru sub propria marcă şi şase cu partenerii din China.

Nissan, partenerul de alianţă al Renault, a anunţat luna trecută retehnologizarea fabricii sale din Marea Britanie pentru a produce versiuni electrice pentru două dintre cele mai bine vândute vehicule ale sale.

Te-ar mai putea interesa și
IIF: Datoria mondială a ajuns la aproape 323.000 de miliarde de dolari, în contextul revenirii apetitului pentru risc
IIF: Datoria mondială a ajuns la aproape 323.000 de miliarde de dolari, în contextul revenirii apetitului pentru risc
Datoria mondială a crescut cu mai mult de 12.000 de miliarde de dolari în primele trei trimestre ale acestui an, atingând un nou nivel record de aproape 323.000 de miliarde de dolari, graţie......
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: 50% din piloții viaductului de la Boița au fost forați
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: 50% din piloții viaductului de la Boița au fost forați
Lucrările evoluează bine la viaductul de la Boița din secțiunea 2 a A1 Sibiu - Pitești, informează Cristian Pistol, ...
Europa nu poate fi singura piața deschisă, a avertizat noul comisar UE pentru Industrie Stephane Sejourne, cu trimitere la planurile lui Trump de-a impune noi taxe vamale
Europa nu poate fi singura piața deschisă, a avertizat noul comisar UE pentru Industrie Stephane Sejourne, cu trimitere ...
Europa este gata să îşi apere industria împotriva practicilor incorecte ale ţărilor străine, a avertizat marţi noul ...
Mark Rutte s-a eschivat să răspundă dacă România ar trebui să intercepteze dronele rusești care încalcă spațiul aerian al Republicii Moldova și a pasat problema către autoritățile de la București
Mark Rutte s-a eschivat să răspundă dacă România ar trebui să intercepteze dronele rusești care încalcă spațiul ...
Secretarul general NATO, Mark Rutte, s-a eschivat marţi să răspundă direct la întrebarea dacă România ar putea să ...