„Am lansat, în 30 apriilie, un chat de asistenţă medicală şi un proiect de alertare a voluntarilor. Chat-ul a funcţionat experimental timp de o lună, cu program de opt ore. De săptămâna viitoare, chat-ul va putea fi accesat non stop. Am fost impresionat că, timp de o lună şi în program scurt, am avut peste o mie de persoane care au cerut sfaturi medicilor noştri. Pe lângă probleme grave de sănătate pentru care ne-au fost cerute sfaturi, au fost sigur şi persoane care ar fi vrut să afle adresa unor spitale din Sighetu Marmaţiei, Vaslui sau Giurgiu, iar în acest sens am creat o amplă bază de date. De asemenea, ne-au fost cerute informaţii despre anumiţi medici şi probleme din sistem, legate mai ales de legislaţie şi de intervenţia de prim ajutor”, a spus directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI).
Chat-ul medical, care a fost lansat la 107 ani de când Serviciul Public de Ambulanţă este în sprijinul bucureştenilor, va fi asigurat permanent de câte un medic. Acesta va asigura asistenţa medicală pe chat non-stop, 24 de ore din 24 şi 365 de zile pe an.
„Accesând www.assb.ro, site-ul Societăţii de Salvare, secţiunea Chat Medical, veţi intra în contact cu unul dintre medicii de gardă, implicat în acest proiect. În afară de beneficiile directe ale acestui serviciu, în timp se estimează o scădere semnificativă a cazurilor de urgenţă, o mai bună comunicare a simptomelor la efectuarea apelului 112, precum şi folosirea eficientă a resurselor limitate de care dispune, momentan, Serviciul de Ambulanţă”, a mai spus dr. Grasu.