Peste 2.000 de oameni protestează în faţa Senatului împotriva votului în cazul lui Gabriel Oprea

Aproximativ 2000 de persoane protestează joi, în faţa Senatului, faţă de fostul vicepremier Gabriel Oprea şi a senatorilor care au votat împotriva cererii DNA de urmărire penală şi afişează pancarte pe care cer demisia lui Oprea şi a parlamentarilor cu probleme penale, potrivit News.ro.
Economica.net - joi, 22 sept. 2016, 17:17
Peste 2.000 de oameni protestează în faţa Senatului împotriva votului în cazul lui Gabriel Oprea

Cei aproximativ 2.000 de manifestanţi care s-au strâns, joi seară, în apropiere de Palatul Parlamentului pentru a protesta faţă de votul senatorilor în cazul lui Gabriel Oprea au rupt cordonul jandarmilor şi au blocat circulaţia în ambele sensuri pe Calea 13 Septembrie.
Manifestanţii s-au îmbrâncit cu jandarmii la protestul faţă de fostul vicepremier Gabriel Oprea şi au blocat, joi seară, Calea 13 Septembrie, în dreptul intrării în Senat.

Anterior, un motociclist care venise la protest a căzut de pe motocicletă în momentul în care a ieşit din mulţime şi a demarat în viteză, fără însă a fi rănit. Un grup de aproximativ 20 de motociclişti au participat la manifestaţie. După aproximativ o oră şi jumătate, ei s-au retras, plecând din mijlocul protestatarilor.

La aproximativ 30 de minute de la începutul protestului, aproximativ 300 de persoane se strânseseră deja în faţa Senatului. Manifestaţii au venit cu pancarte pe care scrie „Vrem dreptate!”, „Egalitate în faţa legii”, „Demisia urgentă a cercetaţilor penal” şi „Parlament murdar, nu mai tolerăm nesimţirea voastră”. În jurul orei 19.00, numărul manifestanţilor a ajuns la 1.000. O oră mai târziu, în jurul orei 20.00, numărul protestatarilor a ajuns la circa 2.000.

Mii de oameni şi-au anunţat prezenţa la mai multe mitinguri care ar urma să aibă loc, joi, în Bucureşti, Timişoara, Braşov, Constanţa, Cluj, Craiova, Iaşi şi Galaţi, în semn de protest faţă de votul prin care Senatul a respins cererea DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă, în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

Solicitarea DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea, pentru ucidere din culpă, a fost respinsă, luni, în plenul Senatului, cu 73 de voturi ”împotriva” cererii, 45 ”pentru” şi şase abţineri.

Direcţia Naţională Anticorupţie arăta, marţi, că respingerea de către Senat a cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea face imposibilă stabilirea răspunderii penale a fostului ministru al Internelor pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină, ancheta penală pentru ucidere din culpă fiind blocată prin votul majorităţii senatorilor.

 

Sursă foto: Uniţi Salvăm

Te-ar mai putea interesa și
Renault Rafale E-Tech 4×4: PHEV, 300 CP, 105 km autonomie electrică
Renault Rafale E-Tech 4×4: PHEV, 300 CP, 105 km autonomie electrică
După Rafale E-Tech full hybrid 200 CP, Renault a anunțat deschiderea comenzilor pentru versiunea E-Tech 4x4 de 300 CP. Primele vehicule vor fi livrate începând cu ianuarie 2025....
Un sistem inedit pentru impozitarea vinului a salvat Republica Moldova de la dezastrul economic. Fără impozite, fără accize, o singură obligativitate: Să vinzi!
Un sistem inedit pentru impozitarea vinului a salvat Republica Moldova de la dezastrul economic. Fără impozite, fără ...
După atacul Filoxerei, introducerea legii antialcool din 1980 și a embargourilor privind exportul vinurilor moldovenești ...
Joan Laporta a inaugurat academia de fotbal FC Barcelona din București
Joan Laporta a inaugurat academia de fotbal FC Barcelona din București
Preşedintele clubului spaniol FC Barcelona, Joan Laporta, a inaugurat, marţi seara, academia de fotbal a grupării catalane ...
Fostul secretar general al NATO Jens Stoltenberg a fost numit la conducerea Conferinţei de Securitate de la Munchen
Fostul secretar general al NATO Jens Stoltenberg a fost numit la conducerea Conferinţei de Securitate de la Munchen
Jens Stoltenberg, fost până recent secretar general al NATO, a fost numit în mod oficial la conducerea Conferinţei de ...