Printre cei 23 de participanți se numără atât producători consacrați de ciocolată, cât și producători locali. În programul festivalului sunt cuprinse prezentări și degustări de ciocolată, concerte de muzică ușoară și populară, spectacole de dans, proiecții de filme, schimburi de rețete, programe pentru copii, precum și diverse concursuri. De asemenea, vor avea loc demonstrații de sculptură în ciocolată și confecționare de figurine.
Organizatorii pregătesc și o expoziție de istorie mondială a ciocolatei, iar în acest scop au apelat atât la specialiști, cât și la colecționarii care le pot împrumuta ilustrate ori ambalaje de ciocolată adunate din toată lumea.
Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad a declarat că festivalul intitulat „Chocofest-Dulce secuime” se înscrie în strategia de promovare a zonei.
„Avem și noi producători de ciocolată și ne dorim ca aceste produse să ajungă peste tot în România. Dincolo de asta, prin Chocofest promovăm Secuimea, despre care noi spunem că e dulce, ceea ce duce la o imagine pozitivă (…) Sperăm că cei care au o imagine negativă despre Secuime vor veni la Chocofest și se vor convinge că nu e așa”, a declarat primarul Antal Arpad.
Evenimentul este organizat de CCI Covasna în parteneriat cu Consiliul Județean și Primăria municipiului Sfântu Gheorghe, iar la acesta sunt așteptați aproximativ 15.000 de oameni.
Prin tradiție, în județul Covasna se organizează în fiecare an mai multe festivaluri gastronomice, printre care Parada cârnaților, Festivalul florilor comestibile, Festivalul vânătoresc și Festivalul cartofului.