Peste 300.000 de turişti români petrec sărbătorile în România. Aproape toate locurile sunt ocupate

De Crăciun şi Revelion, peste 300.000 de turişti români vor petrece sărbătorile în ţară, cele mai căutate staţiuni fiind cele montane, zonele rurale şi cele balneoclimaterice, spun operatorii din turism consultaţi de News.ro. De altfel, în aceste zone aproape toate locurile de cazare sunt ocupate, încă din septembrie. Specialiştii spun că numărul turiştilor, atât români cât şi străini, este în creştere chiar şi cu 20% faţă de anul trecut, aceştia fiind atraşi de programele artistice oferite de hoteluri şi pensiuni, dar şi de zonele cu zăpadă.
Economica.net - Dum, 11 dec. 2016, 14:36
Peste 300.000 de turişti români petrec sărbătorile în România. Aproape toate locurile sunt ocupate

„Ca de obicei, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, majoritatea turiştilor români îşi petrec sejururile în România. De Crăciun şi Revelion, peste 300.000 de turşti români vor alege destinaţiile interne”, a declarat pentru News.ro consultantul în turism Traian Bădulescu.

El afirmă că în acest sezon de iarnă sunt totodată mai mulţi turişti străini decât anul anul trecut, din ţări precum Spania, Germania, Grecia, Italia, Austria, Japonia, Thailanda.

Pas cu pas, România devine şi iarna o destinaţie de incoming, precizează Bădulescu.

„De Crăciun predomină turismul rural, cu zone precum Bran-Moieciu, Maramureş, Bucovina, Neamţ, Marginimea Sibiului sau Oltenia de sub munte, urmate de staţiunile montane şi oraşele cu pieţe de Crăciun (Sibiu, Brasov, Timişoara, Iaşi, Oradea, Bucureşti)”, spune consultantul în turism.

De Revelion, Valea Prahovei şi staţiunile din judeţul Braşov sunt în topul preferinţelor, urmate de alte staţiuni montane, de cele balneoclimaterice şi de zonele cu turism rural.

„În proporţie de 100% sunt ocupate toate locaţiile noastre, din Sinaia şi Predeal. Ele sunt antamate încă de la începutul lunii septembrie, într-o lună s-a ocupat tot”, a declarat pentru News.ro Georgiana Păduraru, reprezentant al firmei Voila Management, care deţine hotelul Carpathia din Sinaia şi hotelul Bulevard din Predeal.

În ceea ce priveşte preţurile, pentru doi adulţi şi un copil pachetul ajunge la 800-1.000 de euro, în regim de demisiune, în care sunt incluse patru nopţi de cazare şi masa festivă de Crăciun sau Revelion şi acces la Spa.

„Pe turişti îi atrage cel mai mult partea care ţine de tradiţie. Vor pachete cât mai complexe, programe diversificate, cu dansuri, muzică live în fiecare seară, acestea sunt cel mai căutate. Circa 95% din turişti sunt români, restul străini. De altfel, 20-30% dintre români sunt stabiliţi în afara ţării şi vin în România de sărbători”, a spus Georgiana Păduraru.

De altfel, programele de divertisment şi petrecerile reprezintă un factor hotărâtor pentru cei care caută pachetele de vacanţă pentru sărbătorile de iarnă.

Păduraru adaugă că luna decembrie este una din cele mai profitabile pentru hotelieri, dar începând cu jumătatea lunii ianuarie preţurile scad cu până la 50-60%.

La rândul lor, oficialii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) spun că aproape toate locurile de cazare din hotelurile aflate în zonele de munte, în cele balneare şi în spaţiul rural sunt ocupate.

„S-au vândut aproape toate locurile. Toate hotelurile de la munte şi din staţiunile rurale şi balneo sunt ocupate. Iar datorită faptului că avem zăpadă s-au dat şi acele locuri care nu erau vandabile uşor, care de exemplu nu s-au vândut anul trecut pentru că nu ninsese în acele zone”, a declarat pentru News.ro prim-vicepreşedintele executiv FPTR, Dragoş Răducan.

El a precizat că se înregistrează o creştere de 20% a numărului de turişti faţă de anul trecut.

Te-ar mai putea interesa și
Warburg Pincus vrea să vândă compania Modernizing Medicine
Warburg Pincus vrea să vândă compania Modernizing Medicine
Firma de capital privat Warburg Pincus cântărește opțiuni, inclusiv o vânzare, pentru Modernizing Medicine (ModMed), care ar putea evalua furnizorul de software medical la peste 5 miliarde de......
Cea mai mare fabrică de BCA-uri din ţară va fi construită de Soceram la Târgu Cărbuneşti, în județul Gorj
Cea mai mare fabrică de BCA-uri din ţară va fi construită de Soceram la Târgu Cărbuneşti, în județul Gorj
Cea mai mare fabrică de BCA-uri din ţară, construită la Târgu Cărbuneşti, va genera peste 100 de locuri de muncă ...
Încă un pas spre finalizarea hidrocentralei Răstolița, începută încă de pe vremea lui Ceaușescu: s-au aprobat exproprierile
Încă un pas spre finalizarea hidrocentralei Răstolița, începută încă de pe vremea lui Ceaușescu: s-au aprobat exproprierile
Ministerul Energiei anunță adoptarea în ședința de guvern a Hotărârii privind completarea anexei nr. 2 la HG nr. 900/2017, ...
Autostrada Sibiu – Pitești: Cum mai arată viaductul Boița, pe care turcii de la Mapa îl construiesc pe secțiunea 2 (Video)
Autostrada Sibiu – Pitești: Cum mai arată viaductul Boița, pe care turcii de la Mapa îl construiesc pe secțiunea ...
Pasionații de infrastructură au postat vineri imagini noi cu viaductul Boița, mega-structura de 650 de metri pentru care ...