Peste 5.000 de turişti îşi petrec Sfânta Maria Mare la Slănic Moldova

Economica.net
16 08. 2014
cazino_slanic_moldova_24870200

Toate pensiunile din Slănic Moldova şi localităţile învecinate au locurile de cazare ocupate, iar în restaurante sunt pregătite meniuri cu preparate tradiţionale moldoveneşti, informează Agerpres. Numărul turiştilor aflaţi în zonă se ridică la aproximativ 5.000, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, primarul Adrian Şerban.

‘Întâmpinăm oaspeţii cu finalizarea lucrărilor de modernizare a aducţiunii izvoarelor şi a arterei pietonale de peste o jumătate de kilometru pe care sunt amplasate acestea, iar programe artistice susţinute de artişti amatori din zona Văii Trotuşului în parcul central, precum şi un târg al meşteşugarilor agrementează publicul prezent în staţiune’, a spus primarul Şerban.

Potrivit acestuia, toate pensiunile din Slănic Moldova şi localităţile învecinate au locurile de cazare ocupate, iar în restaurante sunt pregătite meniuri cu preparate tradiţionale moldoveneşti.Ghizi locali sunt la dispoziţia turiştilor doritori de plimbări pe cărările marcate ce duc către zonele de atracţie din munţii ce înconjoară staţiunea Slănic Moldova.

O afluenţă deosebită de turişti se înregistra şi în Târgu Ocna, unde se află cel mai întins spaţiu de vizitat într-o salină din România, dar şi o biserică realizată în sare de minerii din zonă. Tot în acest oraş turiştii fac pelerinaje la mănăstirea de pe muntele Măgura ori merg la cele două ştranduri, unul cu apă sărată.

La orele serii în piaţa primăriei va avea loc un spectacol muzical coregrafic oferit de artişti amatori locali, potrivit primarului Ştefan Silochi. Petreceri populare au mai fost organizate de administraţiile din Comăneşti şi Moineşti în zone pitoreşti ale acestor oraşe, precum şi în pitorescul sat Caşin, renumit pentru arhitectura exterioară din lemn a caselor.