Peste 60 de companii româneşti vor participa, în perioada 3-6 noiembrie, la World Travel Market de la Londra
„Este un număr record de participări pentru România. 80% dintre companii sunt agenţii de turism, 5% sunt hoteluri şi 15% sunt asociaţii de promovare turistică. Conceptul standului României este o îmbinare între clasic şi modern. Pentru a continua mesajul transmis în anul precedent, am reluat designul din 2013, cu poarta maramureşeană şi ecranele imense pe LED-uri. Ca noutate, am creat spaţii de discuţii cu bănci de lemn, acoperite cu ştergare cu motive tradiţionale. Oferta noastră este largă pentru că mergem pe cele şase produse pe care le-am stabilit pentru pieţele ţintă. Dar expozanţii prezenţi în stand vin cu noutăţi, precum lansarea de portaluri turistice pentru piaţa britanică, până la circuite transfrontaliere”, a declarat, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), Mirela Matichescu, şefa delegaţiei României la Londra.
România a participat la WTM încă de la prima ediţie iar anul acesta va fi prezentă la acest eveniment cu un stand de 322 de metri pătraţi.
Prin participarea la târg, ANT oferă co-expozanţilor români şansa de a-şi prezenta oferta turistică potenţialilor parteneri din întreaga lume, de a semna parteneriate şi a convinge tour-operatorii internaţionali să introducă România în oferta lor turistică. La fel de importantă este posibilitatea expozanţilor români de la stand să se întâlnească cu firme şi potenţiali parteneri de pe piaţa mondială pentru a întări, sau începe, după caz, cooperările în domeniul turismului.
„Prezenţa la acest târg de turism este benefică din punctul de vedere al imaginii de destinaţie turistică şi, implicit, un prilej oportun de a creşte interesul tour-operatorilor, jurnaliştilor, formatorilor de opinie din înteaga lume faţă de România”, spun reprezentanţii ANT.
La ediţia din acest an a WTM vor participa peste 50.000 de specialişti din industria turismului, din 178 de ţări. WTM 2013 a generat mai mult de 2 miliarde de lire sterline din contracte, conform unui studiu de cercetare independent realizat de compania de Comunicaţii Fusion.