Peste 70% dintre directorii executivi sunt mulţumiţi de reputaţia companiilor

Peste 70 la sută dintre directorii executivi sunt mulţumiţi de brandul şi reputaţia companiilor, în ciuda faptului că acestea reprezintă riscuri majore, reiese din raportul 'Aon Underrated Threats' (riscuri subestimate), lansat luni de Aon Risk Solutions, divizia globală de consultanţă în risc management a Aon plc.
Economica.net - lun, 05 oct. 2015, 13:14
Peste 70% dintre directorii executivi sunt mulţumiţi de reputaţia companiilor

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, reprezentanţii Aon cred că deteriorarea reputaţiei ar trebui să fie privită ca un risc semnificativ de afaceri, însă numai 44 la sută din directori executivi şi non-executivi intervievaţi au fost de acord cu acest lucru.

‘Incluzând riscul de deteriorare a reputaţiei şi a brandului, raportul se concentrează asupra cinci teme adiacente: interconectivitatea riscurilor, riscul cibernetic, riscul politic, aportul consiliului de directori şi deteriorarea reputaţiei şi a brandului. Viteza cu care tehnologiile mobile se dezvoltă determină o extindere a mijloacelor de interconectivitate dintre indivizi, grupuri de indivizi şi companii. Cu toate acestea, peste 80 la sută dintre respondenţi consideră că interconectivitatea riscurilor încă nu este pe conştientizată la nivel larg. În ceea ce priveşte riscul cibernetic, nouă din zece respondenţi au validat presupunerea noastră că riscul cibernetic nu este încă înţeles pe deplin. Riscul politic a fost, de asemenea, considerat o ameninţare importantă, 63 la sută dintre respondenţi apreciind că riscul politic a fost considerabil subestimat. Nesiguranţa continuă din Zona Euro şi diversele conflicte geopolitice au constituit un motiv serios de îngrijorare, în special pentru respondenţii EMEA – cei aflaţi în ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa’, se arată în raport.

Conform lui Stephen Cross, Chief Innovation Officer al Aon Risk Solutions, în perioada actuală ‘riscurile sunt previzibil de imprevizibile’.

‘Datorită interconectivităţii dintre riscurile tradiţionale şi cele noi apărute urmare dezvoltării tehnologice, organizaţiile nu mai pot evalua riscurile individuale în mod izolat, ci trebuie să abordeze toate riscurile importante ce privesc afacerea şi oamenii într-o manieră holistică. Rolul Aon, în calitatea sa de consultant de risc, este de a explora, evalua şi exprima un punct de vedere permanent asupra impactului acestor forţe şi asupra a ceea ce se poate ascunde dincolo de orizonturile zilei de mâine’, a afirmat Stephen Cross.

Raportul Underrated Threats 2015 a rezultat dintr-un studiu desfăşurat în mediul online, înaintat directorilor executivi şi non-executivi ai societăţilor de asigurare captive, în vederea obţinerii părerii acestora cu privire la riscurile cheie identificate şi corelarea acestora cu rezultatele publicate în Aon Global Risk Management Survey 2015 (Studiul Aon privind managementul riscului la nivel mondial).

Aon plc este lider mondial în furnizarea de soluţii de management al riscului, brokeraj de asigurări şi reasigurări, consultanţă resurse umane şi externalizare de servicii. Compania are 66.000 de angajaţi în toată lumea, acordând cele mai bune servicii clienţilor săi din peste 120 de ţări.

Te-ar mai putea interesa și
Avertismentul Fitch, uvertura unui coșmar al finanțării, probabilitatea unui acord cu FMI crește
Avertismentul Fitch, uvertura unui coșmar al finanțării, probabilitatea unui acord cu FMI crește
Am văzut spicuiri din așa-zisul program de guvernare. Nimic de acolo nu este notabil, convingător, în contextul dezastrului bugetar....
Vânzările Dacia în Europa au depășit 500.000 de unități în primele 11 luni din 2024
Vânzările Dacia în Europa au depășit 500.000 de unități în primele 11 luni din 2024
Europenii au înmatriculat în primele 11 luni din acest an 522.013 mașini ale mărcii Dacia, cu 2% mai multe decât în ...
Tranzacțiile imobiliare și schimburile valutare peste 2.000 de euro, riguros monitorizate
Tranzacțiile imobiliare și schimburile valutare peste 2.000 de euro, riguros monitorizate
Executivul a aprobat în ședința din 18 decembrie proiectul de lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 129/2019 ...
Companiile auto din Europa, depășite net de cele asiatice în domeniul digitalizării – studiu
Companiile auto din Europa, depășite net de cele asiatice în domeniul digitalizării – studiu
Marile companii auto asiatice devansează competitorii lor europeni în materie de digitalizare a producției în mare parte ...