„Începând cu data de 6 aprilie 2020, primirea cererilor unice de plată aferente Campaniei 2020 se realizează prin mijloace electronice (telecomunicaţii), în conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. nr.89/03.04.2020, iar până la acest moment au fost depuse 746.625 cereri, pentru o suprafaţă de 7.277.670,64 ha. Completarea Cererilor unice de plată se realizează pe site-ul APIA www.apia.org.ro, accesând link-ul aplicaţiei IPA-Online http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amănunţită a utilizării aplicaţiei se găseşte în ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat la butonul Asistenţă”, precizează instituţia într-un comunicat remis AGERPRES.
Potrivit APIA, documentele care se ataşează la dosarul Cererii unice de plată sau la modificările aduse acesteia (copie CI/BI/paşaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit de către fermieri, prin mijloace electronice, către Centrele judeţene/locale APIA de care aparţin.
„Asigurăm fermierii de întregul nostru sprijin în parcurgerea acestei etape şi îi îndemnăm să colaboreze cu responsabilii de dosar de la nivelul Centrelor judeţene, respectiv ai Centrelor locale, pentru clarificarea/soluţionarea eventualelor probleme pe care le întâmpină, astfel încât să reuşească să depună cererea în termen şi să evite aplicarea de penalităţi”, se mai precizează în comunicat.
Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Anul trecut, peste 846.600 cereri unice de plată, pentru o suprafaţă totală de 9,7 milioane de hectare, au fost depuse la APIA până la data limită când s-a încheiat campania de primire a cererilor.