Petrescu, CNPR: Poşta Română Servicii Financiare ar putea fi lansată la începutul anului viitor
‘O altă zonă este zona de servicii financiare, care devin extensii ale unor bănci care din motive economice au ales să-şi restrângă amprenta cu acoperire naţională. Am avut o procedură de selecţie a unui partener şi astăzi suntem cu două oferte în faţă într-o comisie constituită la nivelul Poştei care analizează cea mai bună ofertă. La începutul anului 2015 vrem să lansăm Poşta Română Servicii Financiare. Un portofoliu de produse financiare în care veţi putea găsi un vehicul electronic de distribuţie a pensiilor. Vom avea cont curent, vom avea transfer de bani, vom avea un cont de salariu, împrumuturi de până la 3.000 de euro pe 36 de luni etc. Odată lansate aceste produse şi segmentele de clienţi se diversifică’, a afirmat Petrescu.
În ceea ce priveşte activitatea Poşta Română Broker de Asigurare, lansată în luna noiembrie, reprezentantul CNPR a menţionat că au fost încheiate 28 de poliţe în cadrul Oficiului poştal 39 din Bucureşti.
‘Poşta trebuie să fie parte a unui Masterplan tehnologic. Anul 2015 este unul de o importanţă majoră pentru CNPR. Astăzi, avem oficii poştale în care se încheie poliţe de asigurări. După o lună şi jumătate de funcţionare a Brokerului de asigurări, la Oficiul 39 Bucureşti se încheiaseră 28 de poliţe de asigurare, peste media lunară a unui broker bun în România. Vorbim clar despre un flux de venit pe care vrem să-l-securizăm şi pe care ne putem baza pentru anul viitor’, a precizat Petrescu.
Poşta Română este lider pe piaţa serviciilor poştale în România, cu o cifră de afaceri anuală de peste 1,2 miliarde lei, şi operează printr-o reţea de 5.693 de unităţi poştale cu acoperire naţională. Dintre acestea, 1.081 sunt unităţi informatizate.
Compania este unul dintre cei mai importanţi angajatori din economia românească, cu aproximativ 27.500 de salariaţi, oferind produse şi servicii poştale şi financiare tuturor clienţilor de pe teritoriul României.
Potrivit datelor oficiale, publicate marţi de către Ministerul pentru Societatea Informaţională /MSI/, CNPR va încheia anul 2014 cu un profit operaţional de 74,3 milioane lei, comparativ cu o pierdere de 35 milioane lei raportată în anul anterior.
Statul român, prin MSI, deţine 75% din acţiunile CNPR, iar restul de 25% sunt deţinute de Fondul Proprietatea.