Petrom începe să vândă gaze consumatorilor industriali din Bulgaria

OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din sud-estul Europei, își extinde activitatea de furnizare gaze naturale pe piața bulgară, arată compania petrolieră într-un comunicat de presă.
Mihai Nicuţ - mar, 08 oct. 2024, 09:45
Petrom începe să vândă gaze consumatorilor industriali din Bulgaria

Începând cu luna octombrie, consumatorii industriali din Bulgaria pot beneficia de oferta OMV Petrom.

Prin intrarea pe piața de furnizare din Bulgaria, OMV Petrom construiește pe experiența sa ca lider de furnizare pentru clienții non-casnici din România și pe cunoașterea pieței bulgare, unde compania are deja activități de comercializare gaze naturale, arată comunicatul companiei.

“În ultimii doi ani ne-am consolidat prezența pe piața din România și am început extinderea în regiune. Bulgaria este un pas natural, având în vedere proximitatea și faptul că suntem deja prezenți pe această piață cu rețeaua de stații OMV și cu operațiuni de explorare în Marea Neagră”, a spus Franck Neel, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Gaze și Energie.

„Ne dorim să devenim un partener de încredere pentru clienții din Bulgaria, aproape de așteptările acestora, cu oferte personalizate și flexibile”, a spus Angel Yankov, reprezentant OMV Petrom Gas & Power în Bulgaria.

OMV Petrom este activ pe întreg lanțul valoric al gazelor naturale, de la producție și procesare, până la comercializare și furnizare. Compania este al doilea cel mai mare producător de gaze naturale din România, cu o producție de 3,3 miliarde de metri cubi în 2023. Prin producția proprie și prin contractele de furnizare, compania a asigurat circa 40% din consumul de gaze naturale din România în 2023.

OMV Petrom deține o cotă de 50% din proiectul Neptun Deep și este operatorul acestuia. Neptun Deep este cea mai mare resursă de gaze naturale din UE, cu o producție estimată de circa 100 miliarde de metri cubi. Primele gaze din Neptun Deep sunt așteptate în 2027.

În Bulgaria, OMV Petrom este prezentă prin rețeaua de stații de distribuție sub brandul OMV și deține licența de explorare pentru perimetrul Han Asparuh din Marea Neagră, unde este și operator.

OMV Petrom este cel mai mare producător integrat de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 41 milioane bep în 2023. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică pe gaze naturale de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și în țările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri – OMV și Petrom.

Te-ar mai putea interesa și
Franţa se aşteaptă la o scădere cu 22% a producţiei de vin în 2024
Franţa se aşteaptă la o scădere cu 22% a producţiei de vin în 2024
Vremea nefavorabilă a afectat producţia de vin a Franţei, care, potrivit estimărilor publicate marţi de Ministerul Agriculturii de la Paris, ar urma să se reducă până la 37,5 milioane......
Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Retter a montat grinzile la structura 10 a lotului 1
Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Retter a montat grinzile la structura 10 a lotului 1
Constructorul Retter a montat grinzile la structura 10 a lotului 1 Dumbrava - Mizil din A7 Ploieșit - Buzău, potrivit unor ...
Numărul companiilor de impact în insolvenţă iminentă a crescut cu 18% – date CITR
Numărul companiilor de impact în insolvenţă iminentă a crescut cu 18% – date CITR
Numărul companiilor de impact aflate în insolvenţă iminentă a crescut cu 18%, de la 6.949 la 8.190, iar cel al companiilor ...
Turcia şi Brazilia sunt principalii cumpărători de motorină rusească după embargoul impus de UE
Turcia şi Brazilia sunt principalii cumpărători de motorină rusească după embargoul impus de UE
Turcia şi Brazilia au fost principalii importatori de motorină şi păcură rusească, după ce a UE a interzis complet ...