Photon Energy Engineering Romania a finalizat şi conectat la reţea alte două centrale solare fotovoltaice

Photon Energy Engineering Romania a finalizat şi conectat la reţea alte două centrale solare fotovoltaice (PV) pe piaţa sa din România, cu o capacitate de producţie combinată de 9,5 MWp.
AGERPRES - mar, 09 mai 2023, 14:26
Photon Energy Engineering Romania a finalizat şi conectat la reţea alte două centrale solare fotovoltaice

Conform unui comunicat remis, marţi, AGERPRES, modulele solare bifaciale de înaltă eficienţă montate pe aparate de urmărire cu o singură axă vor furniza anual o cantitate combinată de 13,9 GWh de energie regenerabilă către reţeaua gestionată de Distribuţie Energie Electrică România.

Energia electrică generată de centrală va fi vândută pe piaţa energiei pe bază comercială, fără niciun acord de sprijin sau de cumpărare a energiei cu un furnizor de energie. Compania se aşteaptă ca centralele să genereze venituri combinate de 2 milioane de euro pe baza preţurilor curente la termen pentru sarcina de bază a energiei electrice în România în următoarele 12 luni.

„Suntem încântaţi că ne-am extins portofoliul de active fotovoltaice operaţionale cu o capacitate suplimentară de 9,5 MWp. În urma energizării primelor patru centrale din România, punerea în funcţiune a centralelor de la Aiud şi Teiuş reprezintă un alt reper important pentru Photon Energy pe piaţa energiei regenerabile din România, unde intenţionăm să punem în funcţiune o capacitate suplimentară de aproximativ 10 MWp, extinzând portofoliul IPP (producător independent de energie) la peste 120 MWp în săptămânile următoare”, a declarat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group.

Situate în apropiere de Aiud şi Teiuş, în judeţul Alba, centralele electrice se întind pe 6,6 şi respectiv 10 hectare de teren şi sunt echipate cu aproximativ 8.700 de panouri solare fiecare. Centralele sunt deţinute şi operate de companii înfiinţate în scop special, deţinute în întregime de Photon Energy Group.

Portofoliul IPP al companiei include acum 94 de centrale solare, cu o capacitate combinată de generare de 113,1 MWp. În prezent, o capacitate totală de aproape 100 MWp vinde energie electrică curată, fără subvenţii, direct pe piaţa energiei.

Compania dezvoltă în prezent proiecte fotovoltaice solare la scară largă, cu o capacitate combinată de peste 950 MWp în Australia şi pieţele sale cheie din Europa Centrală şi de Est, inclusiv peste 240 MWp în România, dintre care o capacitate de 10,3 MWp urmează să fie pusă în funcţiune în săptămânile următoare. Celelalte proiecte româneşti se preconizează a fi construite şi puse în funcţiune în 2023 şi 2024, ceea ce face ca piaţa românească să contribuie semnificativ la obiectivul companiei de a extinde capacitatea globală de generare a energiei electrice a portofoliului său IPP.

Photon Energy Group furnizează energie solară şi soluţii de apă curată în întreaga lume. Serviciile sale de energie solară sunt furnizate de Photon Energy; de la înfiinţarea sa în 2008, Photon Energy a construit şi a pus în funcţiune centrale solare cu o capacitate combinată de peste 130 MWp şi are centrale electrice cu o capacitate combinată de 113,1 MWp în portofoliul său personal. În prezent, aceasta dezvoltă proiecte cu o capacitate combinată de peste 940 MWp în Australia, Ungaria, Polonia şi România şi oferă servicii de operare şi întreţinere pentru peste 380 MWp la nivel mondial. Prin filiala sa deţinută integral, Lerta, Grupul deţine licenţe de tranzacţionare a energiei electrice în Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România şi Serbia.

Te-ar mai putea interesa și
Semn de război în viitor? Țările lumii cumpără aur cu disperare
Semn de război în viitor? Țările lumii cumpără aur cu disperare
Băncile centrale caută să se aprovizioneze cu un activ vechi și de încredere, iar speculatorii urmează exemplul. Unii oficiali au spus-o direct. „E un semn de războaie iminente”, spune un......
Burduja în “Financial Times”: Tranzacția E.ON – MVM ar putea fi blocată din motive de securitate
Burduja în “Financial Times”: Tranzacția E.ON – MVM ar putea fi blocată din motive de securitate
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat pentru Financial Times (FT) că preluarea firmei de furnizare a gazelor ...
Peste 200 de kilometri noi de autostrăzi şi drumuri expres în 2025, ţinta anunţată de Guvern
Peste 200 de kilometri noi de autostrăzi şi drumuri expres în 2025, ţinta anunţată de Guvern
Premierul Marcel Ciolacu anunţă că pentru 2025 este vizată inaugurarea a peste 200 de kilometri de autostrăzi şi drumuri ...
Comisia Europeană a rambursat României 1,12 miliarde de euro
Comisia Europeană a rambursat României 1,12 miliarde de euro
Comisia Europeană a rambursat oficial României suma de 1,12 miliarde euro, respectiv bani proveniți din Fondul European ...