Photon Energy pune în funcțiune centrale fotovoltaice de 6 MW în România și depășește borna de 100 MW instalați la nivel global
Cele trei centrale electrice fotovoltaice au o capacitate totală instalată de de 6 MWp și vor furniza anual aproximativ 9,6 GWh de energie regenerabilă în rețeaua Distribuție Energie Oltenia. Energia electrică produsă va fi vândută pe piața de energie pe bază comercială, fără niciun sprijin guvernamental, arată comunicatul.
Compania se așteaptă ca centralele să genereze venituri de 1,4 milioane euro în următorul an pe baza prețurilor de pe piața la termen pentru energia electrică de tip bandă.
“Suntem încântați să punem în funcțiune alte trei centrale electrice în România, una dintre piețele noastre cheie din Europa Centrală și de Est”, a spus Georg Hotar, director general al Photon Energy Group.
“Centralele electrice de la Calafat marchează un pas important în eforturile noastre de a pune în funcțiune primul nostru lot de opt centrale electrice cu o capacitate totală de 31,5 MWp în România, pentru care am obținut recent finanțare. În același timp, suntem încântați că am crescut portofoliul nostru de IPP (poducător independent de energie – n.red.) peste pragul de 100 MWp”, mai spune șeful Photon.
Situate în apropierea orașului Calafat, în județul Dolj din România, centralele electrice se întind pe un teren viran de 10,2 hectare și sunt echipate cu aproximativ 10.800 de panouri solare. Centralele electrice de la Calafat sunt deținute și operate de o societate deținută integral de Photon Energy Group.
Portofoliul companiei include în prezent 92 de centrale fotovoltaice, cu o capacitate de producție combinată de 103,6 MWp la nivel global. Compania dezvoltă în prezent proiecte fotovoltaice cu o capacitate combinată de peste 930 MWp în Australia și în principalele sale piețe din Europa Centrală și de Est, inclusiv 235 MWp în România.
La noi în țară, o capacitate totală de 19,5 MWp urmează să fie pusă în funcțiune în lunile următoare, iar celelalte proiecte românești aflate în curs de dezvoltare ale companiei sunt preconizate să fie construite și puse în funcțiune în cursul anilor 2023 și 2024