„La finalul anului 2010 estimam o creştere de 7% în 2011 a pieţei serviciilor de recrutare pentru angajaţi pe durate de timp determinat, însă revenirea economiei a generat un avânt mai mare decât cel aşteptat. Acest reviriment mă face să estimez că şi anul acesta piaţa de profil va creşte cu cel puţin 5%, poate chiar cu 10%”, a declarat Bogdan Florea, directorul general al companiei Trenkwalder.
Trenkwalder estimează că în 2012 ponderea angajaţilor temporari din numărul total angajaţi va creşte, faţă de anul precedent.
În ultimul trimestru din 2011 s-au raportat mai multe solicitări pentru angajare temporară în vestul şi centrul ţării, mai exact în Sibiu, Timişoara şi Arad.
Cele mai puţine solicitări pentru angajaţi temporari în T4 din 2011 au venit din Cluj, Braşov şi Iaşi. În 2012, Sibiu şi Cluj îşi menţin aceleaşi poziţii ca şi până în prezent în ceea ce priveşte numărul de solicitări.
„Până acum, poziţiile de ingineri (doar în anumite domenii) şi cele de personal calificat pe meserii -sudori, lăcătuşi montatori etc- s-au ocupat mai greu. În ianuarie 2012 am avut un număr de candidaţi mai mare pentru poziţiile care prezintă o experinţă similară, fără să fie necesară o calificare specifică”, a adăugat Florea.
Trenkwalder este un jucător mare din piaţa de recrutare din România. Compania are filiale în Sibiu, Bucureşti, Piteşti, Oradea, Timişoara, Cluj, Iaşi, Arad, Braşov, şi 70 de consultanţi.
Compania a avut în 2010 venituri consolidate de 20 de milioane de euro (Trenkwalder şi Trenkwalder Sobis).
Firma, controlată de compania austriacă Trenkwalder, asigură servicii de consultanţă în domeniul HR, training şi cercetare de piaţă. Din portofoliul acesteia fac parte, printre altele, BCR, Raiffeisen Bank, Nokia, Continental Automotive Systems, Ambient, Leoni Wiring Systems şi Siemens.