Rata dobânzii pentru fondurile federale a fost redusă de la un interval-țintă de 5,25%-5,50% la 4,75%-5,00%, ca răspuns la progresul către ținta de inflație de două procente a Fed înregistrat de la ultima întâlnire din iulie a instituției americane.
Bitcoin a înregistrat o creștere de 6%, revenind la 64.000 de dolari, prețuri văzute ultima dată pe 26 august anul acesta. ETF-urile bitcoin de tip spot au înregistrat, de asemenea, intrări de capital săptămâna trecută, în valoare de 412 milioane de dolari.
Este interesant că ultimul grafic Dot-Plot publicat, care ilustrează estimările Fed pentru ratele dobânzilor pe termen lung, a arătat că oficialii văd rata fondurilor federale ajungând la un interval țintă de 4,25%-4,50% la sfârșitul anului, cu 0.5% mai mică decât intervalul țintă actual. Acest lucru sugerează că vor urma mai multe reduceri ale ratelor dobânzilor la reuniunile Fed din noiembrie și decembrie.
Potrivit CME FedWatch, piața estimează în prezent un interval țintă pentru nivelul dobânzii fondurilor federale de 4,00%-4,25% până la sfârșitul anului, o scădere de 0.75% față de nivelurile actuale.
Interesul se mută acum pe datele de vineri privind cheltuielile de consum personal, PCE fiind indicatorul preferat al inflației pentru Fed. O cifră mai mică decât cea prognozată ar putea determina piețele să crească în continuare, anticipând posibile reduceri și mai mari ale ratei dobânzii în lunile următoare.
Donald Trump efectuează o tranzacție istorică cu bitcoin
Donald Trump a efectuat săptămâna trecută una dintre cele mai memorabile tranzacții din istoria bitcoin, devenind primul președinte american care a efectuat o plată folosind criptomoneda.
Trump a vizitat PubKey, barul cu tematică bitcoin din New York City, miercurea trecută, unde a cumpărat un rând de burgeri pentru clienții prezenți, folosind bitcoin.
Trump a fost un susținător al industriei cripto în timpul acestei campanii prezidențiale, în ciuda faptului că anterior a fost un sceptic cripto și a numit Bitcoin o „înșelătorie”. Această achiziție istorică de burgeri este văzută ca o dovadă suplimentară că și-a schimbat părerea.
Regatul Bhutan a fost identificat ca un important deținător de bitcoin săptămâna trecută.
Platforma de analiză on-chain Arkham Intelligence a devenit prima care a identificat public adresele bitcoin aparținând diviziei suverane de investiții a țării, Druk Holding & Investments, indicând dețineri în valoare de 13 000 bitcoin, aproximativ 813 milioane de dolari la prețurile actuale ale pieței.
Aceasta înseamnă că Bhutan deține în prezent o cantitate mai mare de bitcoin decât unele dintre cele mai importante companii miniere de bitcoin listate public, cum ar fi Riot Platforms și Cleanspark, precum și decât companii precum Tesla și Block, care au cumpărat și dețin bitcoin ca activ de rezervă.
Deținerile de bitcoin ale Bhutanului sunt, de asemenea, mai mult decât duble față de cele ale El Salvador, prima țară care a făcut din bitcoin o monedă oficială în 2021. Deținerile de bitcoin ale El Salvador se ridică în prezent la 335 de milioane de dolari, dar Bhutan are doar aproximativ 12% din populația El Salvadorului.
Spre deosebire de majoritatea guvernelor, deținerile de bitcoin ale Bhutanului nu provin din confiscările de active ale forțelor de ordine, ci din operațiunile de minerit bitcoin, care au crescut semnificativ de la începutul anului 2023, conform unei postări pe „X” a lui Arkham.
Commerzbank va oferi clienților corporativi servicii de custodie și tranzacționare a criptomonedelor
Una dintre cele mai mari bănci germane, Commerzbank, a anunțat săptămâna trecută că va oferi clienților săi corporativi servicii profesionale de custodie și tranzacționare a criptoactivelor în parteneriat cu filiala Crypto Finance a Deutsche Börse.
Serviciul oferit se va concentra inițial pe bitcoin și ethereum.
Commerzbank va gestiona custodia activelor digitale, în timp ce Crypto Finance va asigura tranzacționarea sigură a acestora.
Parteneriatul cu Commerzbank este o altă reușită pentru Crypto Finance, care a anunțat la începutul acestei luni un parteneriat similar cu banca elvețiană Zürcher Kantonalbank.
Simon Peters este analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor.
eToro este o platformă socială de tranzacționare și investiții unde poți tranzacționa, poți face schimb de cunoștințe și poți învăța despre investiții. eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. În prezent, eToro are peste 38 de milioane de utilizatori înregistrați din peste 75 de țări. Credem că schimbul de cunoștințe înseamnă putere și că putem avea mai mult succes împreună. Astfel, am creat o comunitate globală de investitori de succes concepută pentru a vă oferi instrumentele de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta cunoștințele și pentru a vă crește veniturile. Pe eToro, puteți tranzacționa o gamă variată de active tradiționale și inovatoare și puteți alege cum să investiți: puteți tranzacționa direct, puteți investi într-un portofoliu sau copia alți investitori.
Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.
Criptoactivele sunt instrumente volatile care pot fluctua foarte mult într-un interval de timp foarte scurt și, prin urmare, nu sunt potrivite pentru toți investitorii. În afară de tranzacționarea prin CFD, tranzacționarea criptomonedelor este nereglementată și, prin urmare, nu este supravegheată de niciun cadru de reglementare din UE. Capitalul dumneavoastră este în pericol.