„Autostrada suspendată estre un SF al edilului-şef, nerealizabil şi o mare bătaie de joc la adresa problemelor bucureştenilor”, a spus deputatul.
„În condiţiile în care Primăria Generală are foarte mari probleme în a asigura plata energiei termice, cu datorii fabuloase, în condiţiile în care RATB funcţionează la cote de avarie (…), iar Bucureştiul are zeci de proiecte aprobate şi neîncepute, să vii cu un asemenea proiect este aproape sfidător”, a susţinut Pirpiliu.
Potrivit afirmaţiilor sale, proiectul primarului general Sorin Oprescu este de două ori şi jumătate mai scump decât închiderea tradiţională a inelului median, la fel şi din punctul de vedere al eficienţei. Ştefan Pirpiliu a subliniat că, în cazul acestui proiect, costul pentru fiecare kilometru este de mai bine de zece ori ca pentru o autostradă normală, respectiv de 120 de milioane de euro.
El l-a etichetat pe Oprescu ca fiind un primar demagog şi încăpăţânat, menţionând că acesta a cerut Consiliului General să aprobe indicatorii tehnico-economici pentru autostrada suspendată fără ca înainte să ofere informaţii complete legat de acest proiect.
În opinia sa, primarul general a intrat în campanie electorală şi este dispus să rişte toţi banii de investiţii ai bucureştenilor pentru următorii 5-6 ani.
„A venit cu un proiect halucinogen de autostradă suspendată, în valoare de 1,6 miliarde de euro”, a arătat Pirpiliu.
El a apreciat că autostrada suspendată este o „hachiţă” a primarului general, care vrea nepărat să impună acest proiect fără să-i pese dacă este realizabil sau nu. „ncăpăţînarea lui Sorin Oprescu e motivată politic”, a mai arătat deputatul.
Acesta a spus că astfel Oprescu vrea să îşi lege numele de acest proiect de infrastructură, în condiţiile în care toate proiectele importante finalizate în capital aparţin primarilor PDL.
Potrivit lui Pirpiliu, Oprescu a venit în faţa Consiliului General cu indicatorii tehnico-economici privind autostrada suspendată „peste noapte” şi i-a pus pe ordinea de zi fără a prezenta proiectul consilierilor generali, fără ca aceştia să ştie efectiv ce aprobă.
El a criticat, de asemenea, şi lipsa de informaţii privind compania din China cu care urmeză să se realizeze parteneriatul public-privat pentru punerea în practică a proiectului.