‘Sunt mai multe iniţiative legislative, dintre care cea mai importantă este aşa numita iniţiativa cetăţenească întreprinsă de mai multe confederaţii sindicale, printre care Blocul Naţional Sindical, şi care vin cu o serie de modificări la Codul Muncii. În momentul de faţă, după trei săptămâni de dezbateri asidue, au fost dezbătute circa 33 de chestiuni din totalul de peste 100 care sunt acolo menţionate. Din cele 33, Guvernul ar fi deschis şi consideră că nu au un impact semnificativ vreo 27, din care restul de 6-7 sunt critice. Guvernul acesta, şi vă spun asta cu toată responsabilitatea, pe acele aspecte care sunt critice şi schimbă concepţia pe Codul Muncii nu îşi va da un acord pozitiv în Parlament. În acest moment noi credem, având în vedere că se apropie campania electorală, că nu se va termina dezbaterea pe restul articolelor. Acest pachet legislativ ar rămâne probabil de discutat următorului Guvern şi Parlament. Deci cele două veşti sunt că, dacă vor încerca să forţeze, atunci Guvernul va avea clar aviz negativ şi cel mai probabil este că se va ajunge după alegeri să se discute pe restul de propuneri’, a afirmat Dragoş Pîslaru.
De asemenea, ministrul a spus că la dezbaterile din Parlament participă şi un reprezentant al ministerului.
‘Vă pot spune că din partea noastră, în fiecare zi directorul Direcţiei juridice stă între 3 şi 4 ore în Parlament şi are un mandat extrem de clar: să nu avem rachete care să strice echilibrul atât de necesar pe care noi îl avem’, a mai precizat Dragoş Pîslaru.
Potrivit preşedintelui Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, dezbaterile pe iniţiativa cetăţenească de modificare a Codului Muncii urmau să fi reluate la începutul lunii septembrie şi să dureze aproximativ două săptămâni, urmând ca, ulterior, să fie elaborat un raport final care să fi prezentat Comisiei pentru Muncă din Camera Deputaţilor.