Închiderea procedurilor de insolvenţă a fost decisă de Tribunalul Bucureşti la data de 25 iunie. Plafar intrase în insolvenţă în primăvara lui 2009, la cererea Ministeriului Economiei, proprietarul companiei. Firma avea datorii de 5,1 milioane de lei. Planul de reorganizare propus de administratorul judiciar desemnat a fost admis de Tribunal în ianuarie 2011.
„Planul de Reorganizare al Plafar SA reprezintăo premieră în România în sensul că este primul Plan în mai bine de 17 ani de când există legea insolvenţei, prin care s-a reusit plata integrală a tuturor creanţelor la valoarea nominală. Pe lângă performanţa de a achita toate creanţele, Planul de Reorganizare a făcut posibil asumarea unor investiţii de peste 5 milioane lei pentru reabilitarea spaţiilor de producţie şi modernizarea proceselor şi capacităţilor de productie, rebranding-ul intregului portofoliu de produse şi listarea în toate reţelele naţionale de distribuţie. În aceasta perioada, am lansat peste 50 de produse noi, gama siropurilor şi ceaiurilor premium” a declarat avocatul Nicoleta Munteanu, reprezentantul administratorului judiciar, într-un comunicat
În perioada în care societatea a fost supusă Planului de Reorganizare, cifra de afaceri a crescut de la 3,4 milioane lei în anul 2009 la 7,3 milioane lei in anul 2011. Mai mult decat atat, dupa 16 ani consecutivi de pierdere, anul 2011 este primul an in care Plafar încheie exerciţiul financiar pe profit.
Assistance Insolv face parte din grupul de firme Borza şi Asociaţii, deţinut de Remus Borza cel care se ocupă acum de insolvenţa Hidroelectrica.