În valoare totală de 750,75 milioane de lei și cu termen de execuție finalul anului 2028, contractul de finanțare are ca scop sprijinirea eforturilor autorităţilor administraţiei publice locale din sectorul 4 al municipiului București pentru consolidarea și reabilitarea Planșeului Unirii.
“Consolidarea acestui obiectiv este cel mai amplu proiect finanțat prin Programul Național de Investiții > până acum. Acesta presupune lucrări extinse de infrastructură, menite să consolideze această zonă extrem de circulată, atât de pietoni, cât și de autovehicule, din centrul Capitalei, și să ia, în acest scop, toate măsurile posibile de siguranță, cu rezultate durabile”, a declarat Adrian Veștea.
Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a declarat că, acum când este asigurată și sursa de finanțare, poate să se apuce în mod efectiv de treabă și să reconstruiască imensa placă de beton din Piața Unirii, veche de aproape 100 de ani și asupra căreia nu s-a intervenit niciodată.
“Avem deja în lucru și documentația de autorizare, așa că primele utilaje vor ajunge în zona Unirii cel mai târziu pe 1 octombrie. Cel puțin până la finalul acestui an, nu vor fi restricționate nici circulația auto, nici cea pietonală. În plus, vom lucra în trei schimburi, astfel încât proiectul să fie terminat în termenele asumate și să nu producă disconfort inutil“, a explicat pe Facebook primarul Sectorului 4.
Amintim că în iulie 2023, Primăria Sectorului 4 a primit o singură ofertă la licitația ce include schimbarea planșeului peste râul Dâmbovița din Piața Unirii, respectiv de la asocierea Construcții Erbașu (leader) – Concrete & Design Solution – Bog’Art. Valoarea estimată totală a contractului licitat de PS4 depășește 840 de milioane de lei.
Contractul cu această asociere privind schimbarea Planșeului Unirii a fost semnat în ianuarie 2024, pentru suma de 867,75 milioane de lei, fără TVA, conform datelor din SEAP.